Σώμα

Αντίο στην κυτταρίτιδα λένε αυτές οι 6 τροφές

Αν θέλετε να διορθώσετε συνήθειες και να συμπληρώσετε με νέες, πιο υγιεινές που θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα μέσα κι έξω, ένα πολύ καλό βήμα είναι να τρώτε τροφές πολύτιμες που τον τομέα «κυτταρίτιδα» κάνουν δουλειά. Αλλά όχι θαύματα. Το ιδανικό είναι ο στόχος. Πίνετε πολύ νερό, κινηθείτε, βάζετε τα σωστά προϊόντα ενυδάτωσης και σύσφιγξης και προσθέτε αυτές τις 6 τροφές που σβήνουν την κυτταρίτιδα.

1 Αχλάδι
Είναι διουρητικό, διαθέτουν γενναιόδωρες ποσότητες καλίου και φυτικών ινών, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και μειώνουν τις τοξίνες. Γιατί τι είναι οι συσσωρευμένες τοξίνες πέρα από όλα τα άλλα; αιτία εμφάνισης κυτταρίτιδας.

2 Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι υπερτροφή και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε, τόσο περισσότερα οφέλη για σας. Ένα από τα πλεονεκτήματά του το γεγονός ότι το Α λιποϊκό οξύ που έχει σε αφθονία, αποτρέπει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου. Μην το παραβράσετε, ο ήπιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο καλύτερος.

3 Σολομός
Άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο που κάνει καλό. Τα Ω3 λιπαρά περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών και ρυθμίζουν τη λεμφική κυκλοφορία. Αρκεί να τρώγεται ψητός και όχι με πολλά λάδια.

4 Αβοκάντο
Ναι, είναι λιπαρή τροφή, αλλά από τις καλές. Τα λιπαρά οξέα του αβοκάντο βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας και βελτιώνουν την ποιότητα και άρα την όψη του δέρματος. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Μισό μέσα στη σαλάτα είναι ιδανική μερίδα.

5 Καρπούζι
Τροφές που κατά 92% είναι νερό, όπως το καρπούζι φωνάζουν ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ από χιλιόμετρο. Το καρπουζάκι προλαμβάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και ενεργοποιεί την καύση του λίπους.

5 Μούρα
Άσπρα μούρα; Μαύρα μούρα; Κόκκινα; Μπλε; Όλα τους ισχυρά αντιοξειδωτικά, πλούσια σε βιταμίνη C, άρα πολύ κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος. Ιδανικά για διατροφές που στοχεύουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μην ξεχνάτε τα μούρα λοιπόν!