Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν, οι σκιές ματιών σε υγρή μορφή, έχουν γίνει το αγαπημένο προϊόν των makeup artists και όχι μόνο. Η συσκευασία τους θυμίζει λιπ γκλος και είναι super αποτελεσματικές, αφού με αυτές μπορείς να δημιουργήσεις πιο έντονα, πιο δυναμικά και πιο σταθερά looks. Το ακόμα πιο θετικό είναι ότι παρότι υγρές, είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να στεγνώνουν πάρα πολύ γρήγορα μετά την εφαρμογή, ενώ χάρη στη μακρά τους διάρκεια και την αντοχή τους, είναι ιδανικές για εσένα που είσαι στο δρόμο όλη μέρα και δεν έχεις χρόνο να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου.

Για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών, ακολούθησε έναν μίνι οδηγό εφαρμογής του προϊόντος που θα σε κάνει expert!

#1: Primer is a must

Θεωρητικά οι σκιές ματιών σε υγρή μορφή χαρακτηρίζονται για τη μεγαλύτερη σταθερότητά τους μετά την εφαρμογή. Παρόλα αυτά, το primer είναι ένα προϊόν που σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς θα απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα, ώστε η σκιά να παραμείνει αναλλοίωτη και η όψη σου αψεγάδιαστη καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα primer ματιών στο κινητό βλέφαρο με ένα πινέλο με πυκνές τριχούλες πριν βάλεις τη σκιά.

#2:  Μην το παρακάνεις με την ποσότητα της σκιάς

Για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών με  υγρή σκιά ματιών, θυμήσου ότι θα πρέπει πρώτα να κάνεις μια μικρή δοκιμή με το προϊόν. Ξεκίνα με μια λεπτή στρώση υγρής σκιάς, άπλωσε την καλά στο κινητό βλέφαρο και αν θέλεις ένα ακόμα πιο έντονο και dramatic look, πρόσθεσε ακόμα μια στρώση. Με τον τρόπο αυτό σου δίνεται η δυνατότητα να κρατάς μια ισορροπία και να μην μουτζουρώνεσαι. Επίσης, μην ξεχνάς ότι για την εφαρμογή της έξτρα ποσότητας, θα χρειαστεί να περιμένεις ώσπου να στεγνώσει το προϊόν.

imaxtree.com

#3: Κάνε το σωστό blending

Πιθανότατα να νομίζεις, πως η υγρή σκιά ματιών δεν απαιτεί καλό blending, όμως κάνεις λάθος. Χρησιμοποίησε ένα πυκνό πινέλο για blending και άπλωσε το προϊόν σωστά, ώστε να εξισορροπήσεις την ένταση του χρώματος και να καλύψεις ομοιόμορφα την περιοχή.

#4: Μουτζούρες τέλος

Αν θες να αποφύγεις τις μουτζούρες και να γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο, ο ιδανικότερος τρόπος για να απλώσεις την υγρή σκιά μέχρι τις βλεφαρίδες είναι ένα μικρό φλατ πινέλο ματιών. Για το υπόλοιπο τμήμα του κινητού βλεφάρου χρησιμοποίησε ένα πυκνό πινέλο – οσο πιο πυκνό είναι το πινέλο τοσο περισσότερη σκιά μπορει να κρατήσει και να απλώσει- με στρογγυλή μύτη.

Πηγή: marieclaire.gr