Διατροφή, Σώμα

8 μικρά πράγματα που δεν μας αφήνουν να χάσουμε βάρος

Σύμφωνα με έρευνες, η παχυσαρκία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Η απώλεια βάρους μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη – πολλοί προσπαθούν να ακολουθήσουν διάφορες δίαιτες, κάνουν εξουθενωτικές ασκήσεις και μετράνε θερμίδες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που οι περισσότεροι επαναλαμβάνουμε καθημερινά με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Παρακάτω, θα σας δείξουμε 8 πράγματα που μας αποτρέπουν από το να χάσουμε βάρος. Πράγματι, κάποιες από αυτές έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

1. Παραλείπουμε το πρωινό

Όσοι τρώνε πρωινό έχει αποδειχτεί πως παίρνουν λιγότερο βάρος από όσους το παραλείπουν. Εάν δεν φας πρωινό, το πιθανότερο είναι να φας περισσότερο από ότι θα έπρεπε το μεσημέρι.

2. Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Το νερό μας βοηθάει να καίμε περισσότερες θερμίδες και να χάνουμε κιλά. Οπότε να μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

3. Τρώμε αργά το βράδυ

Εάν φάτε αργά το βράδυ, το σώμα θα αποθηκεύσει αυτές τις θερμίδες σαν λίπος. Ένα ελαφρύ σνακ το απόγευμα δεν είναι πρόβλημα, αλλά μείνετε μακρυά από το ψυγείο πριν τον ύπνο.

4. Το να μην κοιμόμαστε αρκετά

Όταν είμαστε κουρασμένοι είναι πιο δύσκολο να πάμε για γυμναστική και τείνουμε να καταναλώνουμε σνακ με πολλούς υδατάνθρακες και πολύ καφέ. Η απώλεια ύπνου μειώνει τον μεταβολισμό, οπότε είναι σημαντικό να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα.

5. Καταναλώνουμε τροφές χωρίς λιπαρά

Φαίνεται παράξενο αλλά η διατροφή χωρίς καθόλου λίπος θα οδηγήσει στην αύξηση βάρους. Εάν το αφαιρέσουμε εντελώς από την διατροφή μας, το αποτέλεσμα είναι να τρώμε περισσότερο. Επίσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι χωρίς λιπαρά μας αποτρέπουν από το να αφομοιώνουμε το ασβέστιο και τις βιταμίνες που περιέχει.

6. Το να μην συγκεντρωνόμαστε στο φαγητό

Εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό μας, θα τρώμε περισσότερο και δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

7. Το να πίνουμε πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί αύξηση του λίπους στην κοιλιά και συνδέεται άμεσα με την αύξηση βάρους.

8. Το να καθόμαστε σε ένα γραφείο όλη τη μέρα 

Καλό θα ήταν να προσπαθείτε να κινείστε κάθε 60-90 λεπτά ή να βάλετε ένα ξυπνητήρι για να θυμάστε να σηκώνεστε.Δοκιμάστε να γυμναστείτε ή πηγαίνετε για μία βόλτα – ακόμα και αν είναι στον πάνω όροφο. Προσθέστε την γυμναστική στην μέρα σας!