Social Media, Trends, Μόδα

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022

Τα Scandinavian essentials για μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα, μέσα από τον οδηγό της Vogue.

Τα Scandi girls είναι chic και laid-back, μίνιμαλ και edgy, αυτές οι έντονες αντιθέσεις κάνουν το στυλ τους τόσο ιδιαίτερο. Οι Σκανδιναβές επενδύουν στην ποιότητα και τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, έχουν στην συλλογή τους τα elevated basics για τα καθημερινά looks αλλά και αυτά τα κομμάτια που δίνουν ένα twist σε κάθε εμφάνιση.

Τα ρούχα και αξεσουάρ που υπάρχουν στην Scandi γκαρνταρόμπα, έχουν διαχρονική αξία, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις στους δρόμους της Κοπεγχάγης και της Στοκχόλμης, δείχνουν πάντα polished ακόμα και αν πρόκειται για φόρμες. Οι Σκανδιναβές αγαπούν τα χρώματα και τους τολμηρούς συνδυασμούς, αλλά και το μίνιμαλ στυλ με ένα pop of color.

Οι Παριζιάνες έχουν μια ανεπιτήδευτη κομψότητα, οι Σκανδιναβές όμως αγκαλιάζουν τις αντιθέσεις ή και την υπερβολή, κάτι που βλέπουμε στους όγκους των ρούχων τους, στα χρώματα και στο mix and match που συνηθίζουν συνδυάζοντας chunky sneakers με tailored pieces. Το Σκανδιναβικό στυλ θα αποτελεί πάντα έμπνευση και σίγουρα υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούμε να δανειστούμε από την γκαρνταρόμπα των Scandi girls.

Η Vogue μελέτησε τις τελευταίες εμφανίσεις τους και συγκέντρωσε τις 8 τάσεις που το καλοκαίρι 2022 θα πρωταγωνιστήσουν στην Scandi γκαρνταρόμπα.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-1
©Pernille Teisbaek/Instagram

Τα flip-flops 

©George Angelis/Shot by Gio

Το tank top

Το λευκό tank top αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις για το καλοκαίρι 2022. Οι Σκανδιναβές είναι αυτές που μπορούν σίγουρα να αναγνωρίσουν την δύναμη της απλότητας, οπότε και το φανελάκι βρίσκεται ήδη στα καθημερινά street style.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-3
©George Angelis/Shot by Gio

Το puffy φόρεμα

Οι έντονοι όγκοι στα μανίκια και οι oversized γραμμές στα φορέματα, αποτελούν αγαπημένες λεπτομέρειες στο στυλ κάθε Scandi girl.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-4
©Matilde Djerf/Instagram

Τα σετ

Ένα ακόμα στυλ που συναντάμε σχεδόν σε κάθε Scandinavian account στο Instagram, είναι τα σετ με χρώματα και girly αισθητική. Σε αυτό το look δημιουργούν αντιθέσεις μέσα από τα αξεσουάρ τους.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-5
©Darja Barannik/Instagram

Τα relaxed παντελόνια

Στα καλοκαιρινά office looks, αλλά και στα date nights, τα ψηλόμεσα παντελόνια σε χαλαρή γραμμή, δίνουν την απαραίτητη σοφιστικέ διάθεση.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-6
©Emili Sindlev/Instagram

Η cargo φούστα 

Το καλοκαίρι 2022 οι Σκανδιναβές μας έχουν αποδείξει πως τόσο οι cargo φούστες όσο και τα παντελόνια, μπορούν να δείχνουν super σέξυ.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-7
©Msorrig/Instagram

Τα boxy blazer

Τα σακάκια τους έχουν πάντα oversized γραμμή και έντονο χρώμα, όπως το ροζ που το συναντάμε ιδιαίτερα αυτή την σεζόν.

Scandi girls: Οι 8 τάσεις που ακολουθούν το καλοκαίρι 2022-8
©Tina Andrea/Instagram

Οι raffia bags

Οι Παριζιάνες αγαπούν τις ψάθινες τσάντες, Οι Σκανδιναβές όμως προτιμούν τις πιο polished raffia bags, τις οποίες κρατούν και στο γραφείο και στις διακοπές.

vogue.gr