Celebrity Style, Trends, Γυναίκα, Μαλλιά

Οι ανταύγειες που αναδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά

Η νέα τεχνική βαφής herringbone δεν έχει στόχο να κρύψει τα γκρίζα μαλλιά, αλλά να τα αναδείξει.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες αγκαλιάζουν τα γκρίζα μαλλιά τους, με τις κορυφαίες σταρ να έχουν ανοίξει αυτό τον δρόμο. Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, όλες τους δεν φοβούνται να δείξουν τα γκρίζα μαλλιά τους ακόμα και στο κόκκινο χαλί, μια κίνηση απελευθέρωσης που έρχεται να επιβεβαιώσει πως η αυτοπεποίθηση και η ομορφιά, δεν μπορούν να συνδέονται με το χρώμα των μαλλιών.

Η beauty industry με την σειρά της ακούει τις ανάγκες των γυναικών, γεννώντας πλέον trends που σπάνε τα στερεότυπα και στρέφονται προς ένα πιο φυσικό look. Τα herringbone highlights, όπως ονομάζεται η νέα τεχνική για ανταύγειες, δεν έχουν στόχο να καλύψουν τα γκρίζα μαλλιά, αλλά να τα φωτίσουν και να τα αναδείξουν.

Πρόκειται για μια τεχνική με λεπτές ανταύγειες σε ανοιχτό χρώμα, οι οποίες αναμειγνύονται με τα γκρίζα μαλλιά, δημιουργώντας ένα φωτεινό αποτέλεσμα. Τα μαλλιά στην ουσία δεν αλλάζουν χρώμα, απλά οι γκρίζες τρίχες γίνονται λίγο πιο soft και ματ. Αυτή η herringbone τεχνική συνδυάζει ανταύγειες στο φυσικό χρώμα των μαλλιών και σε λίγο πιο ανοιχτό, οι οποίες και μπλέκονται με τα γκρίζα μαλλιά και δημιουργούν ένα εφέ που χαρίζει όγκο και natural αποτελέσμα. Οι γκρίζες τρίχες αναμειγνύονται με ψυχρούς και ζεστούς τόνους, ενώ το χρώμα στη ρίζα διατηρείται αναλλοίωτο, καθώς οι ανταύγειες ξεκινούν από πιο χαμηλά.

Οι ανταύγειες που αναδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά-1
©Getty Images

Οι herringbone ανταύγειες είναι η καλύτερη επιλογή για να περιορίσετε τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, καθώς το χρώμα δείχνει πάντα φυσικό. Ταιριάζουν σε κάθε μήκος μαλλιών, από το καρέ, μέχρι το lob ή τα μακριά μαλλιά και σίγουρα δείχνει πιο φυσικό σε ξανθές αποχρώσεις, μπορείτε όμως να το υιοθετήσετε ακόμα και αν είστε καστανές.

Οι ανταύγειες που αναδεικνύουν τα γκρίζα μαλλιά-2

©Getty Images

Οι herringbone ανταύγειες φωτίζουν ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι από τον ήλιο και δείχνουν ακόμα πιο φυσικές. Γνωρίζουμε ήδη το hair trend που θα υιοθετήσουμε τους επόμενους μήνες, για sun-kissed μαλλιά.

vogue.gr