Trends, Μόδα, Ρούχα

10 ανοιξιάτικοι συνδυασμοί που θα σε κάνουν να μη βαρεθείς ποτέ το λευκό πουκάμισο

Το λευκό πουκάμισο είναι ο απόλυτος καμβάς της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Διαχρονικό, χωρίς ηλικιακό περιορισμό και πάντα επίκαιρο, καταφέρνει να συμβαδίζει και να ελίσσεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με τις τάσεις που παρουσιάζονται κάθε σεζόν. Είναι μάλιστα ένα από τα κομμάτια της συλλογής μας που μπορούμε να τα φορέσουμε στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Η εμφάνισή του στον κόσμο της μόδας έγινε πολλές δεκαετίες πριν όταν οι ευκατάστατες γυναίκες αποφάσισαν να το προσθέσουν στη συλλογή τους, αφού δεν υπήρχε ο φόβος να λερωθούν από πιθανές εργασίες. Από τη δεκαετία του ’40 και μετά, το λευκό πουκάμισο εδραιώνεται τόσο στη μόδα όσο και στο στιλ, αφού style icons όπως οι Lauren Bacall, Katherine Hepburn και Audrey Hepburn το φορούν τόσο στις ταινίες όσο και στις off duty εμφανίσεις τους. Πλέον, το λευκό πουκάμισο είναι ο ορισμός του power dressing και λειτουργεί ως πολύτιμη βοήθεια για κάθε γυναίκα που θέλει να εξελίξει το στιλ της, εμπλουτίζοντας τη γκαρνταρόμπα της με basic, διαχρονικά κομμάτια.

Όσον αφορά στο ανοιξιάτικο στιλ, δίχως αμφιβολία, το λευκό πουκάμισο αξίζει να βρίσκεται σε μία από τις πρώτες θέσεις της shopping list σου. Γιατί; Θα το φορέσεις με τα πάντα. Με τζιν παντελόνι ή ψηλόμεσες παντελόνες που κολακεύουν πολύ τη σιλουέτα, με παντελόνια σε έντονα χρώματα όπως το φούξια ή το lime που είναι η τάση που έχει ενθουσιάσει τις fashionistas, με midi φούστες στο γραφείο και με mini φούστες στις casual ή βραδινές εξόδους. Φυσικά, ένας ακόμα λόγος που αυτό το top είναι must have για την άνοιξη είναι πως μπορείς να δημιουργήσεις layering. Φόρεσε το με φορέματα ή γιλέκα και δημιούργησε τους πιο stylish συνδυασμούς.

Οι ανοιξιάτικοι συνδυασμοί που αξίζει να αντιγράψεις

Με τζιν παντελόνι και loafers

Με μαύρη παντελόνα και ψηλοτάκουνα πέδιλα

Με παντελόνι σε έντονο χρώμα

Με μίνι φούστα

Με τζιν παντελόνι και party shoes

Layering με φόρεμα

Με κοστούμι και sneakers

Με blazer και sneakers

Με twin set

Με midi φούστα

 

madamefigaro.gr