Tips, Γυναίκα, Ομορφιά, Σώμα

Από την κυτταρίτιδα μέχρι την ξηρότητα: Πώς θα αποκτήσετε λείο σώμα μέχρι το καλοκαίρι;

Τα βήματα για να φροντίσετε εντατικά την επιδερμίδα σας μέχρι τις πρώτες εμφανίσεις στην παραλία.

Τους χειμερινούς μήνες η περιποίηση του σώματος ίσως περιορίζεται, αφού έχουμε μια τάση να το καλύπτουμε κάτω από oversized πουλόβερ και τζιν. Το καλοκαίρι όμως το σώμα μας αποκαλύπτεται ξανά, οπότε είναι λογικό να νιώθουμε και μια επιθυμία να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος, ειδικά καθώς πλησιάζει και η στιγμή που θα φορέσουμε ξανά το μαγιό μας. Η θαμπή όψη, η κυτταρίτιδα, η θυλακική υπερκεράτωση, η κατακράτηση υγρών, αποτελούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν όλες. Σίγουρα το πιο βασικό είναι να αγαπάμε αληθινά τον εαυτό μας, απλά και λίγο pampering δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Η Vogue συγκέντρωσε τα βήματα για τέλειο δέρμα πριν βγούμε στην παραλία:

Η κυτταρίτιδα

Δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε την κυτταρίτιδα σαν εχθρό, αρκεί απλά να ακολουθήσουμε κάποια βήματα για να την περιορίσουμε ή και να την προλάβουμε. Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με πολλούς παράγοντες,όπως η διατροφή, τα γονίδια, το lifestyle μας, οι ορμόνες, η κατακράτηση υγρών, η κακή κυκλοφορία του αίματος. Η υιοθέτηση μιας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και σάκχαρα, η αποφυγή επεξεργασμένων τροφών, μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της. Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές, πράσινα και φυλλώδη λαχανικά, Ω3 λιπαρά και να πίνετε πολύ νερό. Προσπαθήστε επίσης να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας είτε ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είτε με συστηματικό περπάτημα. Όσο για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, μπορείτε να ενσωματώσετε στην ρουτίνα σας προϊόντα που ενεργοποιούν την κυκλοφορία και βελτιώνουν την όψη του δέρματος.

Η θυλακική υπερκεράτωση

Η θυλακική υπερκεράτωση εμφανίζει σημάδια όπως τραχύ δέρμα και μικρά εξογκώματα, που μπορεί να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση αλλά και σε εξωτερικούς παράγοντες. Η θυλακική υπερκεράτωση αναγνωρίζεται επίσης από συμπτώματα όπως ξηρότητα στην αφή, κνησμός, ερυθρότητα. Είναι βασικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για μια εξειδικευμένη θεραπεία.

Όσο για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, έχετε ανάγκη από ήπιες συνθέσεις χωρίς αλκοόλη, που ενυδατώνουν και δεν βλάπτουν τον επιδερμικό φραγμό. Συστατικά όπως το λακτικό οξύ, η bakuchiol και η νιασιναμίδη, καταπολεμούν την ξηρότητα και δημιουργούν ένα πιο λείο δέρμα.

Πρησμένο δέρμα

Η κατακράτηση υγρών προκαλεί πρήξιμο κυρίως στα άκρα μας, γι’ αυτό και οι celebrities ορκίζονται στην τεχνική του dry brushing για απαλό δέρμα και καλύτερη κυκλοφορία. Χρησιμοποιήστε μια ξηρή βούρτσα για λεμφικό μασάζ, κάνοντας ανοδικές κυκλικές κινήσεις σε στεγνό δέρμα, ξεκινώντας από τα πόδια και καταλήγοντας στην περιοχή της καρδιάς. Το dry brushing απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καταπολεμά το πρήξιμο, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή.

Θαμπή όψη

Το σώμα μας έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση για να λάμπει, όπως ακριβώς και το πρόσωπό μας. Ειδικά κάποιες επίμονες περιοχές όπως τα γόνατα, οι αγκώνες, οι φτέρνες, χρειάζονται ακόμα πιο εντατική φροντίδα. Η καλύτερη τεχνική είναι μια περιποίηση με layers, ξεκινώντας από την απολέπιση και συνεχίζοντας με την ενυδάτωση.

vogue.gr