Γυναίκα, Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Το σχήμα φρυδιών που θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη

Υπάρχει λόγος που ασχολούμαστε ακόμη με το σχήμα των φρυδιών: Μπορεί τα φρύδια να έγιναν big beauty news χάρη στην Cara Delevingne, από τότε όμως εκτιμήσαμε τη δύναμή τους να μεταμορφώνουν ένα πρόσωπο. Από τα ίσια φρύδια της Victoria Beckham μέχρι τα “αγορίστικα” της Kendall Jenner, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω.

Πώς όμως θα καταλήξετε στο σχήμα φρυδιών που σας ταιριάζει; Σε αυτό απαντά οι Shavata Singh και Lisa Potter-Dixon, τις οποίες έχουν εμπιστευτεί celebrities όπως η Adele, η Elle Macpherson και η Kate Hudson για τέλεια φρύδια.

Πώς να βρείτε το κατάλληλο σχήμα φρυδιών;

Δουλέψτε με τα φρύδια που έχετε

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, το να επιλέξετε ένα κούρεμα που για να δείχνει καλό χρειάζεται ίσια και λεία μαλλιά, δεν είναι καλή επιλογή. Η ίδια λογική ισχύει και για τα φρύδια σας: Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξετε ένα σχήμα που απέχει πολύ από το φυσικό σας. “Φυσικά, το σχήμα είναι ένας παράγοντας, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές” σχολιάζει η Singh. “Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ λεπτά φρύδια, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να τα κάνετε πολύ πυκνά και μεγάλα, μια εικόνα που θα απαιτεί πολύ γέμισμα με το μολύβι. Και αν έχετε πολύ πυκνά φρύδια, δεν θα προσπαθούσα να στα κάνω πιο λεπτά – θα έπρεπε να τα βγάζεις όλη την ώρα. Δημιουργώ πάντα ένα σχήμα φρυδιών που να μπορεί η γυναίκα να το διατηρήσει εύκολα. Για να έχετε μια εικόνα, το σωστό σχήμα θα πρέπει να μπορεί να διατηρηθεί περίπου έναν μήνα”.

Το σχήμα του προσώπου σας παίζει επίσης ρόλο

“Δείτε το πρόσωπό σας σαν ένα σύνολο και προσπαθήστε να καταλάβετε το ρόλο που παίζουν τα φρύδια σας στην τελική εικόνα” προτείνει η Potter-Dixon. Μία μέθοδος που χρησιμοποιεί η ίδια, το ‘brow mapping’ ή “χαρτογράφηση φρυδιών” είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διαπιστώσετε ποιο σχήμα φρυδιών θα σου ταίριαζε καλύτερα. “Αρχικά, πάρτε ένα πινέλο makeup και ακουμπήστε το στο πλάι της μύτης σας, ώστε η άκρη του να δείχνει προς τα πάνω. Σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να ξεκινά το φρύδι σας. Αυτόματα, το σωστό αυτό σχήμα θα κάνει τη μύτη σας να φαίνεται πιο λεπτή. Μετά, κοιτάξτε ευθεία μπροστά και ακουμπήστε το πινέλο διαγώνια, η λαβή του να περνάει μπροστά από το κέντρο του ματιού σας. Εκεί βρίσκεται το ιδανικό σημείο για την καμπύλη του φρυδιού σας. Τέλος, στηρίξτε το πινέλο στη βάση της μύτης σας και προς την εξωτερική πλευρά του ματιού σας και θα βρείτε το σημείο που πρέπει να καταλήγει. Υιοθετήστε αυτό το σχήμα και τα μάτια σας θα δείχνουν πιο ανοιχτά – σαν ένα στιγμιαίο λίφτινγκ ματιών”.

Φτιάξτε την τέλεια καμπύλη

“Δουλέψτε με τις καμπύλες που έχει φυσικά το φρύδι σας. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε κάτι τεχνητό. Δεν είναι απαραίτητο ένα μεγάλο τόξο, αρκεί να είναι στο σωστό σημείο. Η θέση του παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την καμπυλότητά του”. Ωστόσο, πριν κάνετε κάποια παρέμβαση, παίξτε πρώτα λίγο με το makeup τονίζοντας το φυσικό σας τόξο για να δείτε πώς θα είναι”.

Αυτά είναι τα φρύδια που θα σας δείχνουν νεότερη

Δεν είναι μόνο οι κρέμες και τα ενέσιμα που έχουν αντιγηραντική δράση. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν την εικόνα σας στη στιγμή. “Αν έχετε ανακαλύψει μικρές γραμμές γύρω από τα μάτια σας, μπορείτε με τα φρύδια να δημιουργήσετε ένα εφέ λίφτινγκ” σχολιάζει η Singh. “Το θέμα είναι να κατευθύνετε τα βλέμματα κάπου αλλού. Για να δημιουργήσετε αυτή την ψευδαίσθηση του λίφτινγκ, χρειάζεστε ένα τόξο που θα ανασηκώνει το πρόσωπό σας. Αν μεταφέρετε την καμπύλη λίγο πιο κοντά στην εξωτερική πλευρά του φρυδιού αντί για το κέντρο, όταν κάποιος σας κοιτάζει, το βλέμμα του θα εστιάζει στα φρύδια σας και όχι στις γραμμούλες γύρω από τα μάτια”.

Αποφύγετε αυτά τα συνηθισμένα λάθη

“Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω” σχολιάζει η Singh, “είναι τα φρύδια που είναι πολύ χοντρά προς το κέντρο και λεπταίνουν πολύ προς τα έξω. Το σχήμα αυτό ουσιαστικά κόβει τα μάτια στη μέση, κάνοντας τα να δείχνουν πιο μικρά”. Η Potter-Dixon υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του τελειώματος του φρυδιού.

“Αν το φρύδι σας δεν τελειώνει στο σωστό σημείο, δείχνετε μεγαλύτερη. Τα μάτια σας δείχνουν μικρότερα και το πρόσωπό σας δεν έχει την ισορροπία που το κολακεύει. Όσο λίγο χρόνο κι αν έχω, γεμίζω πάντα την άκρη των φρυδιών πριν βγω από το σπίτι μου.”

Πηγή: Shape.gr