ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά

5 μύθοι για τον ήλιο που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Αχ ο ήλιος! Ο υπέροχος καλοκαιρινός ήλιος! Αυτός που μας μαυρίζει, μας φτιάχνει τη διάθεση και… μας καίει. Τον λατρεύουμε αλλά όσο τον λατρεύουμε, άλλο τόσο πρέπει και να τον φοβόμαστε. Είναι ύπουλος και πολύ βλαβερός και υπάρχουν τόσοι μύθοι που τον περιβάλλουν εκεί έξω… αυτούς τους μύθους καταρρίπτουμε σήμερα και θέλουμε να μας προσέξεις πολύ καλά!

Μύθος #1 Ο ήλιος καίει μόνο το μεσημέρι
Αλήθεια, ποια είναι η λογική αυτή; Πως δημιουργήθηκε; Επειδή είναι πιο δυνατός δηλαδή; Ο ήλιος θα σε κάψει ακόμα και το απόγευμα και σίγουρα σου έχει συμβεί γι᾽αυτό μην αφήνεις το δέρμα σου απροστάτευτο!

Μύθος #2 Ένα κάψιμο δεν πειράζει
Φυσικά και πειράζει! Μπορεί το ένα κάψιμο να μην προκαλέσει καρκίνο του δέρματος αλλά η βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί συγκεντρωτικά. Αν λοιπόν καίγεσαι έστω μία ή και δύο φορές κάθε καλοκαίρι… κάνε τα μαθηματικά και αναλογίσου τις πιθανότητες.

Μύθος #3 Αν βάλω δύο φορές SPF 15 προστατεύομαι σα να έβαλα 30
Λογικό ναι αλλά ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ! Αν βάλεις μία κρέμα με spf 15 και ένα μεικάπ με spf 15 είναι σα να έβαλες απλά spf 15 όχι 30. Η προστασία λειτουργεί με τον μέσο όρο…

Μύθος #4 Είμαι ήδη μαυρισμένη άρα θα βάλω μικρότερο δείκτη προστασίας
το ότι μαύρισες δεν σημαίνει πως απέκτησες κάποια μαγική ασπίδα ενάντια στην βλαβερή ακτινοβολία.

Μύθος #5 Το αντηλιακό από πέρσι είναι εντάξει
Είναι εντάξει να το φορέσεις, δεν θα βγάλεις μούσι αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είσαι απόλυτα προστατευμένη. Ο δείκτης προστασίας θα έχει μειωθεί σημαντικά γι᾽αυτό καλύτερα να το πετάξεις!