ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά

Αυτά είναι τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες

Εάν θέλεις να έχεις εκτός από καλοχτενισμένα και υγιή μαλλιά θα πρέπει να αποφύγεις τα παρακάτω 5 συχνότερα λάθη που κάνουμε πολλές.

 

#1 Μπούκλα σε νωπά μαλλιά
 Είτε κάνεις μπούκλες είτε ίσιωμα: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΕ ΝΩΠΑ ΜΑΛΛΙΑ. Συγνώμη για τις φωνές αλλά είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στην τρίχα σου. Όσο υπάρχει ακόμα υγρασία στα μαλλιά σου, η θερμότητα τα «ψήνει», τα «βράζει»… τα καταστρέφει. Γι’ αυτό στέγνωσέ τα καλά-καλά πριν βάλεις το ψαλίδι επάνω τους.

#2 Λακ πριν τη μπούκλα
Νομίζεις πως, αν ψεκάσεις λιγάκι πριν κάνεις την μπούκλα θα κρατήσει περισσότερο. Ισχύει αλλά ισχύει επίσης και το ότι θα «τηγανήσεις» σχεδόν τα μαλλιά σου. Η λακ τα αφυδατώνει έτσι κι αλλιώς. Αν προσθέσεις σε αυτό την θερμότητα πολλαπλασιάζεται η φθορά και για να μην μακρηγορώ, αν θέλεις να έχεις γενικά μαλλιά για να κάνεις μπούκλες βάλε λακ ΜΕΤΑ το ψαλίδι.

#3 Πολλή ώρα μπούκλα
 Δεν πρέπει να τυλίγεις μία τούφα γύρω από το σίδερο και να την αφήνεις εκεί να αργοψήνεται σαν χοιρινό στο φούρνο. 7-10 δευτερόλεπτα αρκούν για να κάνεις τις μπούκλες σου. Όσο περισσότερο το αφήνεις τόσο το χειρότερο για την τρίχα σου.

#4 Παλιό ψαλίδι
 Τα παλαιότερης κοπής σίδερα για μπούκλες δεν έχουν προστατευτική επικάλυψη (κεραμική πχ) και έτσι καταστρέφουν την τρίχα. Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό, σύγχρονο εργαλείο.

#5 Απουσία προστασίας
Δεν χρησιμοποιείς κανένα εργαλείο θερμότητας (ψαλίδι, πρέσα, σεσουάρ) χωρίς πρώτα να έχεις βάλει στα μαλλιά σου ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα. Λάδι θα είναι; Σπρέι θα είναι; Κρέμα θα είναι; Μόνο προσευχή να μην είναι. Βάλε ό, τι σε βολεύει αλλά βάλε κάτι.