ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Σώμα

6 χρήσιμα tips για να κρατάει περισσότερο το άρωμά σου

Θέλεις να ξεχωρίζεις για την μυρωδιά σου και αυτή να μένει αναλλοίωτη για πολλές ώρες; Μάθε πώς θα το καταφέρεις αυτό. 

 

1. Βασικό ρόλο στη διατήρηση της μυρωδιάς ενός αρώματος παίζει η επιδερμίδα, και συγκεκριμένα, η ενυδάτωση αυτής. 
Αν έχεις λιπαρό δέρμα, είσαι μια από τις τυχερές, καθώς το άρωμα σου θα διαρκέσει ούτως ή άλλως πολύ περισσότερο. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε πρέπει να δράσεις διαφορετικά. Για αρχή, μάθε αν το άρωμά σου βγαίνει και σε body lotion, προκειμένου να δώσεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται χρησιμοποιώντας προϊόντα με ίδια μυρωδιά, που θα εξασφαλίσουν παράλληλα την διάρκεια που αναζητάς. Αν, ωστόσο, δεν υπάρχει body lotion, ενυδάτωσε καλά την επιδερμίδα σου με μια άοσμη κρέμα, και έπειτα εφάρμοσε το άρωμα.

2. Το σωστό layering
Για να διατηρήσεις έντονη μια μυρωδιά, τότε πρέπει να την ενισχύσεις με πολλές στρώσεις. Μην περιμένεις ένα ψέκασμα να κρατήσει μέχρι το βράδυ. Φρόντισε, λοιπόν, να αγοράζεις μαζί με το άρωμα, όλη τη σειρά αυτού, από κρέμα σώματος και αφρόλουτρο μέχρι spray για τα μαλλιά ή να ανανεώνεις το άρωμα αρκετά συχνά.

Extra Tip: Μην εφαρμόζεις το άρωμά σου κατευθείαν στα μαλλιά, γιατί αυτό περιέχει οινόπνευμα. Αν θέλεις να δώσεις μια ελαφριά ευωδία στα μαλλιά σου, ψέκασε την βούρτσα σου και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου.

3. Βάλε άρωμα στα σημεία κλειδιά του σώματός σου.
Η θερμότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί το άρωμα. Τα σημεία που είναι πάντα λίγο πιο ζεστά πάνω στο σώμα μας, είναι αυτά όπου νιώθεις τον σφυγμό σου. Μερικά τέτοια είναι: πίσω από το αυτί, στο κάτω μέρος του λαιμού, στον καρπό, στο εσωτερικό του αγκώνα και πίσω από το γόνατο.

 Extra Tip: Εφάρμοσε το άρωμα σου λίγο μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι του σώματός σου είναι ακόμα ανοιχτοί.

4. Μην τρίβεις τις περιοχές που έχεις μόλις ψεκάσει
Μετά την εφαρμογή του αρώματος, κυρίως όταν το εφαρμόζουμε στους καρπούς των χεριών, πολλές από εμάς έχουμε την συνήθεια να τρίβουμε τον ένα καρπό με τον άλλο, προκειμένου να μοιραστεί η ποσότητα. Αυτή η κίνηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος! Το τρίψιμο του αρώματος διασπά τα μόρια του, μειώνοντας τη μυρωδιά του και συνεπώς τη διάρκειά του.

5. Αναζήτησε τις σωστές νότες βάσεις
Όταν αναζητάς το ιδανικό άρωμα, φρόντισε πρώτα να μάθεις τα συστατικά του. Οι πιο ισχυρές νότες βάσεις που θα σου εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια είναι το πατσουλί, η βανίλια, το πεύκο και το musk. Κράτησέ τα αυτά κατά νου!

6. Διατήρησε το άρωμά σου στο σωστό μέρος
Η θερμότητα, το φως και η υγρασία μπορεί να διασπάσουν όλες τις ενώσεις ενός αρώματος, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την μυρωδιά του. Τοποθέτησε το αγαπημένο σου άρωμα σε ένα δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επίσης, κράτησέ το έξω από το μπάνιο, καθώς η θερμότητα και η υγρασία από το ντους θα μπορούσε να το βλάψει σε μεγάλο βαθμό.