Επαγγελματίες Θεσσαλίας, Συνεντεύξεις

Βαλεντίνος Ευθυμίου: Έχει και η Λάρισα τον κομμωτή των Celebrities

Οι Λαρισαίες σίγουρα θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχερές που έχουν στην πόλη τους τον Βαλεντίνο, αφού μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά τους στα χέρια του, χωρίς να έχουν άγχος για το αποτέλεσμα. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην του έχουν εμπιστοσύνη τη στιγμή που τον εμπιστεύονται πολλές κυρίες της showbiz για τις εμφανίσεις τους ενώ έχει ανταπεξέλθει σε πολλά δύσκολα και απαιτητικά show. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου από πολλή μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του για την κομμωτική, σπούδασε σε μια από τις καλύτερες σχολές της χώρας και επιδίωκε με κάθε τρόπο το καλύτερο για την επαγγελματική του εξέλιξη.  «Αγάπη», «υπομονή» και «πείσμα» είναι τα ρητά που πιστεύει, ακολουθεί και συμβουλεύει τα νέα παιδιά να ακολουθούν. Μια τυχαία γνωριμία με τον Τρύφωνα Σαμαρά τον έβαλε στο χώρο της Showbiz και ο Βαλεντίνος ξεκίνησε να χτενίζει επώνυμες τραγουδίστριες, ηθοποιούς, μοντέλα και να παίρνει μέρος σε Show. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, τη Λάρισα, άνοιξε το δικό του κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης αλλά οι μεγάλες συνεργασίες του δεν σταμάτησαν. Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε για τους αναγνώστες του «Θεσσαλών Ομορφιά».

Συνέντευξη: Δώρα Τζανή

Καλησπέρα Βαλεντίνε. Ξεκινώντας τη συνέντευξη θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα για εσένα για να σε γνωρίσουμε καλύτερα.  Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με το hair styling;

Καλησπέρα σε εσάς και σε όλους τους αναγνώστες. Η κομμωτική για μένα είναι η ζωή μου. Το να δίνω χαρά και αυτοπεποίθηση σε μια γυναίκα μέσα από τις δημιουργίες μου είναι κάτι που με μάγευε από πολλή μικρή ηλικία. Γι αυτό πριν καν ξεκινήσω τις σπουδές μου έκανα μόνος μου πειράματα χτενίζοντας τις αδερφές μου, φίλους και συγγενείς. Έμπνευση μου ήταν διάφορα εντυπωσιακά χτενίσματα που έβλεπα σε κάποια επώνυμη γυναίκα ή δημιουργίες άλλων κομμωτών που προσπαθούσα να αντιγράψω. Όταν κατάλαβα πως αυτό είναι το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω και να καταξιωθώ σε αυτό αποφάσισα να το «πάρω πιο σοβαρά» το πράγμα. Έτσι πήγα και σπούδασα σε μια πολλή καλή σχολή, παρακολουθούσα σεμινάρια, διάβασα και μόνος μου πολύ για τη μόδα, τάσεις κλπ και ξεκίνησα να εργάζομαι αμέσως μετά το πέρας των σπουδών μου.

  Οι επώνυμες κυρίες πως ήρθαν στη ζωή σου;

Η γνωριμία μου με τον Τρύφωνα Σαμαρά μπορώ να πω πως ήταν ίσως καθοριστική για την είσοδο μου στο χώρο της Showbiz, η τύχη βέβαια έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Τον συνάντησα τυχαία σε μια βραδινή έξοδο, τον πλησίασα για να του εκφράσω τον θαυμασμό αλλά και την επιθυμία μου να μάθω περισσότερα πράγματα από αυτόν. Πράγματα, ιδέες και tips που θα ήταν ορόσημο για την εξέλιξη μου.  Και κάπως έτσι ξεκίνησα να εργάζομαι στο κομμωτήριο του, άρεσε στον Τρύφωνα η δουλειά μου,  με κράτησε κοντά του και κάναμε πολλές, μοναδικές συνεργασίες μαζί.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια από αυτές τις συνεργασίες;

Όλες τις ξεχωρίζω και νιώθω περήφανος γι αυτές. Κάθε συνεργασία είναι κάτι ξεχωριστό, έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις και πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό όσο διάσημος ή καταξιωμένος και να είσαι. Με ενδιαφέρει να αναγνωρίζεται η δουλειά μου και είναι τιμή μου όταν κάποιος με επιλέγει. Από τις πιο «δυνατές» συνεργασίες μου ήταν πολλά fashion show με τον Βασίλειο Κωστέτσο, τον περασμένο Μάρτιο με τη Σύλια Κριθαριώτη αλλά και η συμμετοχή μου στο ετήσιο ημερολόγιο του Τρύφωνα Σαμαρά. Μου άρεσε πολύ επίσης πρόσφατα στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά όπου μαζί με τον Τρύφωνα μεταμορφώσαμε μια γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Το γεγονός ότι βρίσκεσαι στην επαρχία δεν σε εμπόδισε στις συνεργασίες σου;

Σίγουρα το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκα  για πολλά χρόνια στην Αθήνα μαζί με τον Τρύφωνα με βοήθησε στο να δικτυωθώ πιο εύκολα, αλλά και τώρα που μένω Λάρισα δεν λέω όχι αν προκύψει κάποια καλή πρόταση. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η εξέλιξη και δεν επαναπαύομαι. Πρόσφατα για παράδειγμα κατέβηκα Αθήνα και επιμελήθηκα τη Νάντια Μπουλέ για τρεις εμφανίσεις στο θέατρο, αντικατέστησα τον Τρύφωνα που έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Χτένισα επίσης την Έλενα Παπαρίζου με την Δέσποινα Βανδή στην καλοκαιρινή τους εμφάνιση στη Κατερίνη και την Μελίνα Ασλανίδου τον περασμένο Μάιο για δύο εμφανίσεις σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της πόλης. Με την Μελίνα είμαστε και φίλοι και είναι πραγματικά ένας υπέροχος, γλυκός άνθρωπος. Φυσικά έχω απορρίψει δουλειές αλλά η απόφαση να έρθω στη Λάρισα ήταν συνειδητή και ήξερα πως δεν γίνεται να είμαι πάντα παντού.

Σε είδαμε πρόσφατα στην φωτογράφιση για τη νέα καμπάνια  Adonio Adriano. Μίλησε μας γι αυτό. 

Οι τσάντες Adonio Adriano έχουν επιλέξει τον Τρύφωνα ως βασικό μοντέλο και πρόσφατα κάναμε τη φωτογράφιση για τη νέα κολεξιόν όπου εγώ επιμελήθηκα το χτένισμα των μοντέλων. Τα ρούχα ήταν του Βασίλειου Κωστέτσου και συμμετείχαν επίσης οι Χριστίνα Αλούπη, Όλγα Πηλιάκη, Ελισάβετ Δοβλιατίδου.  Υπέροχη επίσης η συνεργασία με την Σύλια Κριθαριώτη  η οποία με γέμισε με συγκίνηση καθώς έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου τα έσοδα δόθηκαν στο Όραμα Ελπίδας. Εγώ μαζί με τον Τρύφωνα επιμεληθήκαμε τις εμφανίσεις των μοντέλων μεταξύ των οποίων και η επίτιμη καλεσμένη βραζιλιάνα καλλονή Isabeli Fontana.

Τα χρωματιστά μαλλιά έχουν κάνει δυναμική είσοδο αυτή τη σεζόν. Σου ζητάνε οι πελάτισσές σου κάτι τέτοιο ή είναι συγκρατημένες;

Φυσικά τα ζητάνε και τα προτείνω ο ίδιος, καθώς μια γυναίκα όταν έρχεται για αλλαγή στο χρώμα πάντα ρωτάει τι είναι στη μόδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε ότι προστάζει η μόδα. Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγουμε από το στυλ μας, όταν κάτι δεν μας πάει και δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε δεν είναι μόδα σε καμία περίπτωση.

 Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες τάσεις που θα επικρατήσουν αυτή τη σεζόν;

Όπως αναφέραμε τα χρωματιστά μαλλιά είναι πολύ in fashion αυτή την περίοδο. Τα πιο περιζήτητα χρώματα είναι το μωβ, το μπλε, το ροζ, είτε σε ανταύγειες είτε όλο το μαλλί, λευκά επίσης με ροζ ή μωβ ανταύγειες. Γενικότερα επικρατούν ψυχρές αποχρώσεις και αυστηρές γραμμές στα κουρέματα.

Τι κάνουν οι Λαρισαίες και είναι πάντα τόσο εντυπωσιακές;

Οι Λαρισαίες πράγματι είναι πανέμορφες.  Εκτός ότι είναι από τη φύση τους πολύ όμορφες, έχουν έμφυτο στυλ, εμπνέουν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν από μικρές να αγαπάνε τον εαυτό τους. Γιατί οι γυναίκα πρέπει να είναι πάντα περιποιημένη, εντυπωσιακή, με αύρα αυτό πεποίθησης, είτε πάει στην δουλειά της, είτε βόλτα, για ψώνια, ακόμη και στο super market η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη και αυτό οι Λαρισαίες το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Γι αυτό και επιλέγουν να πηγαίνουν κομμωτήριο μια φορά την εβδομάδα και είναι πάντα ενήμερες για τις τάσεις στα μαλλιά και ανοιχτές σε αλλαγές που θα τους προτείνει ο κομμωτής τους.

 

 Ένα ΙΕΚ της πόλης σε επέλεξε για να διδάξεις την τέχνη σου στα νέα παιδιά. Μίλησε μας για αυτό σου το επαγγελματικό βήμα. Τι συμβουλεύεις τους φοιτητές σου που επιθυμούν να ασχοληθούν με το χώρο;

Είναι μια πρόταση που ήρθε πρόσφατα και την οποία φυσικά δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Είναι τεράστια τιμή να μεταλαμπαδεύεις τις γνώσεις σου σε τρίτους.  Οι συμβουλές που τους δίνω είναι να αγαπάνε αυτό που κάνουν, να μην το βάζουν κάτω και να μελετάνε συνέχεια περιοδικά, ξένες πασαρέλες, ποτέ επανάπαυση. Το επάγγελμα μας εξελίσσεται συνεχώς και η μόδα αλλάζει, είναι λάθος αυτό που θεωρούν ορισμένοι πως «Πιστολάκι, χτένα, ψαλίδι» γίναμε πλούσιοι. Στη σχολή θα πάρεις τις βάσεις και θα μάθεις τον σωστό τρόπο κουρέματος, βαφής κλπ. Από εκεί και έπειτα απαιτείται προσωπικό ενδιαφέρον, πείσμα και εξέλιξη από τον καθένα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη θα ήθελα να μας δώσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές – tips για τις αναγνώστριες μας.

Τα προϊόντα styling και περιποίησης που χρησιμοποιούμε παίζουν τεράστιο ρόλο. Καλό θα είναι να προτιμάμε τα προϊόντα κομμωτηρίου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα καλλυντικά του εμπορίου, αλλά τα επαγγελματικά είναι πιο εξειδικευμένα. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να πάρουμε όλη τη σειρά, σε μια καλή μάσκα πιστεύω πως πρέπει να επενδύουμε γιατί η μάσκα είναι η τροφή της τρίχας μας.  Να μην κάνουν απότομές αλλαγές (π.χ. από μελαχρινή κατευθείαν ξανθιά) και να επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κομμωτή της για μια πιο εξειδικευμένη θεραπεία. Τα μαλλιά ειδικά που δέχονται πολλές τεχνικές εργασίες χρειάζονται συχνές θεραπείες. Απλά πράγματα στα οποία όλες οι γυναίκες μπορούν να είναι συνεπείς.