Events

Η ΚΥΑΝΑ μεγάλος χορηγός στο «20ο Γαβούστημα» του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών, «το 20οΓαβούστημα», στις 24 και 25 Αυγούστου,  για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ο κ. Γιάννης Βασιλειάδης, πρόεδρος της εταιρίας ΚΥΑΝΑ, παρευρέθηκε στην εκδήλωσηκαι συνεισέφερε στο έργο του Συλλόγου, με την θερμή υποστήριξη και συμπαράσταση του.

Η ΚΥΑΝΑ ένωσε τη φωνή της με τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, που σκοπό είχε τησυνάντηση  των απανταχού Καππαδοκών εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο τη διαχρονική και συλλογική απότιση φόρου μνήμης και τιμής στις πατρογονικές ρίζες της Καππαδοκίας.Φέτος,  η εκδήλωση υποδέχθηκε  Καππαδόκες– Καραμανλήδες της Διασποράς από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική, την Ελβετία, την Γαλλία και την Γερμανία. Στοχεύοντας στην πατρογονική αφύπνιση της 3ης και 4ης γενιάς Καππαδοκών και λοιπών Μικρασιατών Προσφύγων, στο  πρόγραμματου Γαβουστήματος υπήρχε πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων: τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων, μουσικής  και χορού, πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η εταιρία ΚΥΑΝΑ, που συνεχίζει να είναι θαυμαστής και να υποστηρίζει τις ενεργές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις της πόλης, ήταν αρωγός στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου και στήριξε την εκδήλωση ως μεγάλος χορηγός.