Μαλλιά

37 Μοντέλα έβαψαν τα μαλλιά τους παστέλ για χάρη του Marc Jacob

Ένα από τα μεγαλύτερα projects ανέλαβε ο Josh Wood, Global Color Creative Director της Redken, στην τελευταία επίδειξη του Marc Jacobs, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Έπρεπε να βάψει παστέλ τα μαλλιά σε 37 μοντέλα. Ούτε ένα, ούτε δύο, τριάντα επτά!  ¨Ποτέ δεν μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο, με τόσα πολλά κορίτσια. Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα” είπε ο Wood.

jacobs-bks-g-rs19-0104-1536807008

Ο Marc Jacobs ζήτησε απαλές ροζ, μπλε, πράσινες, ροδακινί και μοβ αποχρώσεις δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της επόμενης σεζόν. Δεν ήθελε χαρούμενα, αστεία ή χαριτωμένα, τύπου unicorn, παστέλ χρώματα, ήθελε το αποτέλεσμα να δείχνει vintage. Ο Wood συνεργάστηκε με το hair stylist Guido Palau για το vintage look ο οποίος δημιούργησε χτενίσματα εμπνευσμένα από τα 60’s. Τα παστέλ ροζ, μοβ, μπλε και πράσινα μαλλιά έγιναν ωραιότατοι κότσοι και αλογοουρές με έξτρα με όγκο στην κορυφή. Χτενίσματα που θυμίζουν γυναίκες που θαυμάζει ο Jacobs όπως η Barbra Streisand και η  Lee Radziwiłł.

jacobs-bks-g-rs19-0136-1536807108

Τόσο στον Wood όσο και στον Palau έκανε μεγάλη εντύπωση η προθημεία των μοντέλων να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους, αν και γύρω τους καθημερινά βλέπουν γυναίκες με αυτές τις αποχρώσεις. O Wood διαβεβαίωσε τα μοντέλα ότι τα μαλλιά τους θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά. “Τα προιόντα και οι τεχνικές έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, οπότε μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε χωρίς να καταστρέψουμε την τρίχα” τονίζει ο hair colorist και μας καθησυχάζει.

img-1328-jpg-1536790448

Όσο αφορά το μακιγιάζ ήταν επίσης vintage με σκιές σε μορφή πούδρας που απλώθηκαν σε ολόκληρο το πάνω βλέφαρο. Οι αποχρώσεις ακολούθησαν τους τόνους των μαλλιών και των δημιουργιών, δηλαδή ήταν μπλε, ροζ, μοβ και κίτρινες. Το ρουζ απουσίαζε ενώ το δέρμα ήταν δροσερό και ματ.