Νύχια

4 μυστικά για τέλεια νύχια, χωρίς σπασίματα

Όλες θέλουμε περιποιημένα και τέλεια νύχια χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε συνέχεια για μανικιούρ.

1 Σωστή ενυδατώση
Προφανώς, δεν το μάθατε τώρα από εμάς ότι μια καλή κρέμα χεριών κάνει θαύματα στην εμφάνιση τους. Αυτό που ίσως μάθετε, είναι πως αν την απλώσετε πριν το ντους ή τις δουλειές του σπιτιού, μπορεί να σώσετε τα χέρια σας αλλά και τα νύχια σας από τις βλαβερές συνέπειες που έχει η επαφή με τα σαμπουάν και τα απορρυπαντικά, καθώς αφαιρούν τα ζωτικά έλαια από τα νύχια και τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Μετά το ντους, θυμηθείτε να απλώσετε ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια!

2 Όχι πολύ σκληρυντικό
Καλό είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο τη χρήση σκληρυντικών καθώς πολλά από αυτά περιέχουν φορμαλδεΰδη, μια ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Εάν τα νύχια σας είναι τόσο εύθραυστα προτιμήστε αντί για σκληρυντικό, ένα λάδι με βιταμίνη Ε και κάντε μασάζ με αυτό.

3 Όχι ασετόν
Το ασετόν (ή ακετόνη) είναι μια ισχυρή ουσία που ξηραίνει τα νύχια και τα κάνει πιο εύθραυστα. Προτιμήστε να ξεβάφετε τα νύχια με κάποιο προϊόν που δεν περιέχει ακετόνη.

4 Όχι σκληρές λίμες
Μην ξεχνάτε πως τα νύχια σας είναι το ίδιο ευαίσθητα με το δέρμα σας, οπότε πρέπει να τους φέρεστε με ευγένεια. Μην χρησιμοποιείτε σκληρές μεταλλικές λίμες και κυρίως αποφύγετε την κίνηση μπρος-πίσω. Επιλέξτε μια μαλακή χάρτινη λίμα, και κινηθείτε προς μια κατεύθυνση για να αποφύγετε το σπάσιμο.