Ομορφιά, Πρόσωπο, Σώμα

ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΚΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

H μεσοθεραπεία είναι μια πλέον διαδομένες θεραπείες ενυδάτωσης με πολλαπλά οφέλη σε σώμα και πρόσωπο. Η θεραπεία αυτή έχει ως στο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία προκαλείται ένας μικροσκοπικός τραυματισμός, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να «χτίσει» σε αυτό το σημείο κολλαγόνο και ινώδη ιστό. Με την βαθειά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, το δέρμα δείχνει φανερά αναζωογονημένο και αισθητά απαλό.

 

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας έρχεται η βιομιμητική μεσοθεραπεία

τι είναι ;

 

Τα πεπτίδια είναι οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα – οι αλυσίδες αμινοξέων είναι τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού . Η προέλευσή τους μπορεί να είναι τόσο φυσική όσο και συνθετική. Ωστόσο, οι χημικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν συνθετικά πεπτίδια με βιομιμητική δράση-μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων, γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα.

Ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα είναι ρυθμιστικός. Διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και “παρακινούν” την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά. Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, τα πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται. Αυτήν τη δράση καλούνται να μιμηθούν οι συνθετικές εκδοχές τους. Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια ιατρική σύνθεση τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου . Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν» δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου που έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να δώσει εντολή στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα “biological messengers”. Πρόκειται μόνο για το δραστικό τμήμα μίας ουσίας π.χ. ορμόνης, ενζύμου ή μεταβιβαστού που «κλειδώνει» στον υποδοχέα του κυττάρου και μεταφέρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει.

 

 

Τι είναι η σειρά  Dermaheal;

Στο ινστιτούτο μας συνεργαζόμαστε με τον μεγαλύτερο οίκο παραγωγής πεπτιδίων στον κόσμο,  την DERMAHEAL και εφαρμόζουμε τις πιο προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες βιομιμητικών πεπτιδίων για την αντιμετώπιση της γήρανσης, υπερμελάχρωσης, τριχόπτωσης, κυτταρίτιδας και τοπικού λίπους.

Η σειρά DERMAHEAL βασίζεται σε μια μοναδική τεχνολογία εκλεκτικής δράσης με σταθερή και σταδιακή απελευθέρωση βιομιμητικών πεπτιδίων. Τα Βιομιμητικά Πεπτίδια ως δομικά συστατικά του ίδιου του δέρματος δρουν απευθείας στους υποδοχείς των κυττάρων χωρίς να προκαλούν καμία παρενέργεια, ερεθισμό ή φλεγμονή καθιστώντας τη θεραπεία απόλυτα ανώδυνη και ασφαλή. Απαιτούνται μόλις 1 – 4 συνεδρίες για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Καθώς η τεχνολογία στη σειρά

DERMAHEAL επιτρέπει τη μεταφορά και απελευθέρωση εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας ενεργών συστατικών οι απαιτούμενες συνεδρίες είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεσοθεραπείες.

 

Διαμαντοπουλου Εύη

Αισθητικος-Κοσμητολόγος

Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών