Νύχια, Συνεντεύξεις

Π. Μπουσετίλ Τα πρώτα βήματα μιας τεχνίτριας είναι τόσο σημαντικά όσο και η εξέλιξή της στο χρόνο

H Παρασκευή Μπουσετίλ   ασχολείται πολλά χρόνια με την  περιποίηση άκρων δίνοντας πάντα πολύ αγάπη σε αυτό που κάνει και προσπαθώντας να γίνει ολοένα και καλύτερη. Γι αυτό και παρακολουθεί συνέχεια σεμινάρια για να διευρύνει τις γνώσεις της ενώ πριν μόλις δύο μήνες απέκτησε και τον τίτλο της εκπαιδεύτριας έπειτα από φοίτηση της στην Αμερική. Είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος των προϊόντων NSI σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ παράλληλα διατηρεί φυσικό κατάστημα και σεμιναριακό κέντρο στο Αιγάλεω.  Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μιλά για τα προϊόντα της NSI, τα κριτήρια επιλογής για μια καλή σχολή ονυχοπλαστικής ενώ μας δίνει και χρήσιμες συμβουλές για όμορφα και υγιή άκρα.

Συνέντυεξη: Δώρα Τζανή

Πολλά από τα προϊόντα που διαθέτει η NSI στην γκάμα της έχουν βραβευτεί. Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν;

Η εταιρία εδώ και 50 χρόνια, επιδιώκει την εξέλιξη της τεχνολογίας των προϊόντων της σε συνάρτηση πάντα με την αποδοτικότητα και τη ταχύτητα που μπορεί να δουλέψει ένας επαγγελματίας. Καθημερινά, οι χημικοί της εταιρίας συνεργάζονται στενά με τους επαγγελματίες νυχιών και καταγράφουν τις ανάγκες αλλά και τα προβλήματα στο χώρο εργασίας. 

Τι πρέπει να προσέχει μια τεχνίτρια πριν την αγορά; Η τιμή ενός προϊόντος συνάδει πάντα με την ποιότητα;

Στο σύγχρονο εμπόριο δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, την ποιότητα την έχει αντικαταστήσει η αισχροκέρδεια. Το τελευταίο διάστημα στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα(μέσω διαδικτύου) χωρίς πιστοποιήσεις, ονομασία, χωρίς αναγραφόμενα συστατικά η χώρα προέλευσης, που μπορούν να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Γι αυτό οι τεχνίτριες πρέπει να προσέχουν και να διαλέγουν προϊόντα πιστοποιημένα, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και την χώρα προέλευσης τους.

 Έχει σημασία να χρησιμοποιούμε βάση, βερνίκι και top της ίδιας εταιρείας ή μπορούμε να κάνουμε μίξη;

Το να χρησιμοποιείς μίξεις υλικών από διαφορετικές εταιρίες είναι δίκοπο μαχαίρι και αυτό γιατί οι εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές συνταγές στην κατασκευή ενός προϊόντος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα να μην ταιριάζουν και να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ή και κάποιες φορές να έχουμε κιτρίνισμα, ξεφλούδισμα κλπ. Για αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε προϊόντα ίδιας εταιρείας.

Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν στο nailart του χειμώνα;

Οι νέες τάσεις του nail art για το φετινό χειμώνα είναι μίνιμαλ σχέδια με γήινα χρώματα αλλά και με εφέ σατινέ.

Πρόσφατα αποκτήσατε και τον τίτλο της εκπαιδεύτριας, μιλήστε μας γι αυτό

Με το πέρασμα του χρόνου ως τεχνίτρια και με την εμπειρία που απέκτησα θέλησα να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου για να μπορέσω και εγώ με την σειρά μου να μεταλαμπαδεύσω αυτές τις γνώσεις. Το ταξίδι στην Αμερική για την πιστοποίηση και η κατάκτηση του πτυχίου εκπαιδευτή ήρθα αντιμέτωπη με πολλούς αξιόλογους τεχνίτες από διάφορες χώρες και όλο αυτό ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία με περισσότερο εμπλουτισμό γνώσεων.

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγει μια νέα κοπέλα τη σχολή που θα φοιτήσει;

Τα πρώτα βήματα μιας τεχνίτριας είναι τόσο σημαντικά όσο και η εξέλιξή της στο χρόνο. Η σχολή αποτελεί το πρώτο και το πιο βασικό εφόδιο που μπορεί να εξοπλίσει μία τεχνίτρια. Εμπειρία, γνώσεις και εξοπλισμός αποτελούν τα βασικά κριτήρια μίας καλής σχολής.

Παραδίδετε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα;

Λόγο φόρτου εργασίας, δεν είχαμε τον επιθυμητό αριθμό σεμιναρίων που θα θέλαμε για εκτός Αθηνών. Από τον καινούριο χρόνο όμως είναι στα άμεσα σχέδια μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας δώσετε μερικές απλές συμβουλές για όμορφα και υγιή νύχια.

Πρέπει να επισκεπτόμαστε μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες η μια φορά τον μήνα, ανάλογα με της ανάγκες μας, τον τεχνίτη μας για την περιποίηση των άκρων μας.

Στα περισσότερα σαλόνια ομορφιάς υπάρχουν ενυδατικά λαδάκια επωνυχίων προς πώληση όπου μπορούμε να προμηθευτούμε και να ενυδατώνουμε έστω και μια φορά την ημέρα. Η θεραπεία παραφίνης  ενυδατώνει  σε βάθος τα άκρα μας.

Επίσης οι περισσότερες βάσης από διάφορες εταιρείες περιέχουν βιταμίνες οι οποίες κατά την διάρκεια που έχουμε εφαρμογή στα νύχια μας τα προστατεύουν και κρατάνε την ονυχαία πλάκα δυνατή και υγιείς .