Μαλλιά, Ομορφιά

Αυτά τα προϊόντα ομορφιάς ΔΕΝ πρέπει να τα χρησιμοποιείς καθημερινά

Υπάρχουν μερικά προϊόντα για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα που δεν μπορείτε να τα βάζετε κάθε μέρα αλλά μια στο τόσο. Ποια είναι αυτά;

1 Το dry shampoo

Το dry shampoo το εφαρμόζεις όταν δεν έχετε χρόνο να κάνετε μπάνιο, να περιμένετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν και να τα φτιάξετε. Κι έτσι εφαρμόζετε το dry shampoo το οποίο μπορεί να φαντάζει ένα θαύμα σε περίπτωση ανάγκης αλλά δεν είναι για κάθε μέρα.
Κι αυτό γιατί καταστρέφει και «στεγνώνει» τα μαλλιά σας. Με την πάροδο του χρόνου, αν χρησιμοποιείτε το dry shampoo σε καθημερινή βάση τότε θα προκαλέσετε μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αλλά όχι περισσότερο από δύο μέρες συνεχόμενα.

2 Μια βαριά μαλακτική

Ωραίες οι μαλακτικές που ενυδατώνουν τα μαλλιά μας αλλά με μέτρο! Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το conditioner κάθε μέρα ή κάθε φορά που κάνετε μπάνιο γιατί δημιουργεί ξηρότητα στα μαλλιά. Οι πλούσιες σε πρωτεΐνες θεραπείες μπορούν να καταστρέψουν την ισορροπία στο pH των τριχών και να οδηγήσουν στο αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι τα μαλλιά σπάνε. Το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιείτε μια με δυο φορές την εβδομάδα κι αν νιώθειτε ότι χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση δοκιμάστε λίγο λάδι καρύδας.

3 Lipbalm

Μμπορεί με το lipbalm να μην σκάνε τα χείλη σας το Χειμώνα αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. Δηλαδή; Η υπερβολική χρήση του μπορεί να κάνει τα χείλη σας να βασίζονται σε αυτό για να παραμείνουν ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε το όταν τα χείλη είναι σκασμένα και μόλις θεραπευτούν σταματήστε το.

4 Αδιάβροχη μάσκαρα

Ο καλύτερος φίλος των βλεφαρίδων μας, η μάσκαρα είναι μια πρωινή ρουτίνα πλέον. Δεν θα φύγετε απ’ το σπίτι αν δεν βάλετε λίγη μάσκαρα. Οι ειδικοί δεν μας λένε να «κόψουμε» τη μάσκαρα αλλά μόνο την αδιάβροχη μάσκαρα. Μια αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί να στεγνώσει τις βλεφαρίδες μας και γι’ αυτό θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε με φειδώ.