Διατροφή, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα snacks που πρέπει να τρώμε πριν τον ύπνο

Κάθε φορά που κάνουμε δίαιτα, πεινάμε περισσότερο το βράδυ. Όταν έχουμε επιστρέψει σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα και φαγητό που δεν μας έχει ικανοποιήσει, είναι δύσκολο να μείνουμε μακριά από παχυντικές λιχουδιές. Τι μπορούμε να φάμε για να μην πέσουμε για ύπνο με άδειο στομάχι;

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει πρωτείνη και ελάχιστη ζάχαρη ενώ μπορεί να μας βοηθήσει να κάψετε λίπος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση πρωτείνης λίγο πριν τον ύπνο συμβάλλει στην ανανέωση των μυών, καίει λίπος και είναι μια συνήθεια-κλειδί στην απώλεια κιλών.

Κεράσια

Τα κεράσια θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό λίγο πριν κοιμηθείτε και θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και πιο εύκολα. Πλούσια πηγή μελατονίνης, τα κεράσια μπορείτε να τα απολαύσετε και σε ένα χυμό ή σαν σνακ μετά το βραδινό σας.

Ψωμί με φιστικοβούτυρο

Το φιστικοβούτυρο περιέχει τρυπτοφάνη, ένα από τα αμινοξέα που μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα, ενώ η βιταμίνη Β σε μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης βοηθά στην απορροφησή της.

Τυρί κότατζ

Είναι το ιδανικό βραδινό σνακ. Το τυρί κότατζ είναι πλούσιο σε πρωτείνη που μας κρατά χορτάτους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ περιέχει και τρυπτοφάνη.

Γαλοπούλα

Ένα σνακ με γαλοπούλα που περιέχει τρυπτοφάνη και πρωτείνη είναι ιδανικό αν το το συνδυάσετε με κράκερ ή ψωμί ολικής με φυτικές ίνες που θα ικανοποιήσουν την όρεξή σας.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί πριν τον ύπνο καθώς περιέχει τρυπτοφάνη αλλά και μόλις 100 θερμίδες