Διατροφή

Νερό καρύδας: Μοναδική γεύση ομορφιάς να την πιεις στο ποτήρι

Το νερό που προέρχεται από την καρύδα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Η καρύδα βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Μπορεί να ακούμε συνέχεια για το έλαιό καρύδας και το γάλα καρύδας, αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι το πόσο ωφέλιμο είναι το νερό καρύδας και γιατί αξίζει να το καταναλώνουμε.

Το νερό που προέρχεται από την  καρύδα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ένζυμα και μια ποικιλία ορυκτών, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Είναι το ιδανικό ρόφημα αν θέλετε μια γρήγορη ενυδάτωση ενώ αποτελεί καλή επιλογή στην επόμενη επίσκεψη που θα κάνετε στο γυμναστήριο. Άλλωστε οι καρύδες είναι γνωστό πως περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες που αποκαθιστούν τους ηλεκτρολύτες.

Η φυσική γλυκιά του γεύση αποτελεί παράλληλα πραγματική απόλαυση έπειτα από μια σκληρή προπόνηση.

Σε σύγκριση με το συνηθισμένο νερό, εκείνο της καρύδας αποτελεί μια πιο υγιή επιλογή καθώς περιέχει βιταμίνες και ηλεκτρολύτες που δεν συναντά κανείς στο νερό της βρύσης.

Μάλιστα το νερό που προέρχεται από καρύδα λέγεται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία.