Διατροφή

Σουσάμι για απώλεια βάρους

Άν εντάξετε μια μικρή ποσότητα σουσαμιού στην καθημερινή σας διατροφή προσφέρετε τόσα πολλά στην υγεία, στο σώμα και στη δίαιτά σας.

Γνωρίζατε πως αν εντάξετε μια μικρή ποσότητα σουσαμιού στην καθημερινή σας διατροφή προσφέρετε τόσα πολλά στην υγεία, στο σώμα και στη δίαιτά σας;

Αυτοί οι σπόροι είναι ευρέως διαδεδομένοι λόγω της διαθεσιμότητάς τους και της ευχάριστης γεύσης τους και περιέχουν μεγάλα ποσοστά φυτικής πρωτεΐνης, η οποία συμβάλλει στην κυτταρική ανάπτυξη, κινητικότητα, επίπεδα ενέργειας και ενισχυμένη μεταβολική λειτουργία.

Συγκεκριμένα οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι απαραίτητες για την γαστρεντερική υγεία, καθώς βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου. Αυτές οι περιστατικές κινήσεις που διεγείρουν, βοηθούν στην αποφυγή δυσκοιλιότητας και διάρροιας, ενώ συγχρόνως προστατεύουν την υγεία του εντέρου και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης γαστρεντερικών παθήσεων και καρκίνου.

Επιπλέον οι σπόροι του σουσαμιού έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν το διαβήτη και πολλά είδη καρκίνου, να μειώνουν την αρτηριακή πίεση, να ενδυναμώνουν τα οστά, να προστατεύουν από την ακτινοβολία και να βελτιώνουν την καρδιακή υγεία.

Βοηθούν επίσης στη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου, στη βελτίωση της πέψης, στην μείωση των φλεγμονών, στην ενίσχυση του αναπνευστικού και στην οδοντική υγεία. Αυτοί οι πανίσχυροι σπόροι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αποτοξινώνουν το σώμα καθώς και εξαλείφουν την κατάθλιψη και το χρόνιο στρες.