Φροντίζεις καθημερινά το πρόσωπό σου, δεν ξεχνάς να αφαιρείς το μακιγιάζ σου και πάντα κρατάς ενυδατωμένο το δέρμα σου με τις αγαπημένες σου κρέμες.
Παρόλα αυτά, όμως, παρατηρείς συχνά σπυράκια στην επιδερμίδα σου τα οποία αδυνατείς να συνδέσεις με κάποιου είδους ορμονικό θέμα. Τελικά τι πάει λάθος; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση. Και σίγουρα δεν είναι αυτή που περίμενες.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ο νούμερο ένα λόγος που την εμφάνισή τους στα μάγουλά μας κάνουν ενοχλητικά σπυράκια με σμήγμα δεν είναι άλλος από τα εκατομμύρια μικρόβια που μεταφέρονται στο πρόσωπό μας από το κινητό μας τηλέφωνο. Άποψη που ενισχύεται από τα αποτελέσματα νέας επιστημονικής έρευνας που θέλει τις συγκεκριμένες συσκευές να φέρουν περισσότερα βακτήρια ακόμα και από δημόσιες τουαλέτες.
Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφού πρόκειται για το αντικείμενο που αγγίζουμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εντός και εκτός σπιτιού.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές το κρατάμε με άπλυτα χέρια, ενώ δεν το καθαρίζουμε όσο συχνά θα μας εξασφάλιζε την ελάχιστη μεταφορά μικροβίων. Στην οθόνη του καραδοκούν εκατομμύρια μικροοργανισμοί οι οποίοι μεταφέρονται στο πρόσωπό μας κάθε φορά που αποφασίζουμε να μιλήσουμε χωρίς hands-free, αλλά και όταν μετά τη χρήση του αγγίζουμε την επιδερμίδα μας.
Έτσι, η επιδερμίδα μας «αντιδρά» με σπυράκια αλλά και μαύρα στίγματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολο να υποχωρήσουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενδείκνυται ο καθαρισμός με ειδικά αντισηπτικά μαντηλάκια δυο με τρεις φορές την ημέρα και -όσο αυτό είναι δυνατό- η αποφυγή επαφής της συσκευής με την επιδερμίδα του προσώπου μας.
Ως λύσεις παρουσιάζονται τα hands-free, το bluetooth ακόμα και… η ανοιχτή ακρόαση.
Για να είμαστε ειλικρινείς, σαφώς προτιμότερα από τη «μάχη» με τα σπυράκια και τα μικρόβια που τα προκαλούν.