Διατροφή

Έρευνα: Το αλκοόλ παχαίνει περισσότερο και από τη ζάχαρη

Διαιτολόγοι και διατροφολόγοι προειδοποιούν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του WCRF, του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου το αλκοόλ παχαίνει περισσότερο και από τη ζάχαρη, καθώς αποτελεί τη δεύτερη πιο παχυντική διατροφική συνήθεια. Φυσικά ισχύει για όσους πίνουν καθημερινά, έστω και λίγο. Διαιτολόγοι και διατροφολόγοι, προειδοποιούν ότι μια δίαιτα δεν θα έχει τα προβλεπόμενα θετικά αποτελέσματα, αν δεν συνδυάζεται μια διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι περισσότεροι που ξεκινούν δίαιτα, υπολογίζουν τις θερμίδες που καταναλώνουν ημερησίως, χωρίς να προσθέτουν εκείνες του ποτού. Το ουσιαστικό πρόβλημα με τις θερμίδες του ποτού, είναι ότι έχουν σχεδόν μηδαμινή θρεπτική αξία, δηλαδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέργεια από τον οργανισμό. Απλώς αποθηκεύονται και προστίθενται στα κιλά.

Η αναλογία είναι 178 θερμίδες όταν κάποιος πιει ένα ποτήρι κρασί, όσες δηλαδή έχουν και τα 2 μπισκότα σοκολάτας.

Για να καούν αυτές οι θερμίδες, χρειάζεται περίπου μισή ώρα γρήγορο περπάτημα.