ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά, Ομορφιά, Πρόσωπο

Φτιάξτε μόνες σας ενυδατικό πίλινγκ προσώπου αλλά και μάσκα για λάμψη μαλλιών, από αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E ενώ διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Tο λάδι αβοκάντο, που προέρχεται από τη σάρκα του φρούτου, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.

Ιδιότητες

Λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία για αυτό είναι ιδανικό φυσικό καλλυντικό για την περίοδο του καλοκαιριού
Είναι υπο-αλλεργικό και έχει και τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά. Βοηθά στην διατήρηση της ακεραιότητας της μεμβράνης που περιβάλλει τα κύτταρα του δέρματος, και μπορεί να μειώσει έτσι την φλεγμονή που σχετίζεται με δερματικές παθήσεις όπως ακμή, έκζεμα και η ψωρίαση. Η βιταμίνη Α που περιέχει είναι απαραίτητη για να σχηματιστούν νέα κύτταρα και να φεύγουν οι ρυτίδες. Ενυδατώνει και τρέφει το δέρμα σε βάθος χωρίς να προκαλεί ερεθισμό. Είναι ιδανικό για την αφαίρεση μακιγιάζ, στο τέλος της ημέρας. Απλό στη χρήση για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα ξηρή ή αφυδατωμένη.

Φυσικές συνταγές με αβοκάντο:

1. Ενυδατικό Πίλινγκ προσώπου από αβοκάντο Υλικά · 1 ώριμο αβοκάντο Εκτέλεση Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα από το αβοκάντο. Εφαρμογή Με το εσωτερικό μέρος της φλούδας του αβοκάντο κάνουμε μασάζ σε καθαρό πρόσωπο για 3-5 λεπτά.Το εσωτερικό της φλούδας έχει τραχιά ύφη και αποδεσμεύει απαλά τα νέκρα κύτταρα από την επιδερμίδα χωρίς όμως να την ερεθίζει. Ιδανικό και για ευαίσθητες επιδερμίδες. (1 φορά την εβδομάδα)

2. Μάσκα μαλλιών με αβοκάντο, δαφνέλαιο και ελαιόλαδο Υλικά · Μισό ώριμο αβοκάντο · 1 κουταλιά δαφνέλαιο · 1 κουταλιά ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη μορφή (καλύτερα σε κάποιο μίξερ). Εφαρμογή Εφαρμόστε τη μάσκα για 30 λεπτά πριν το λούσιμο και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα. (1 φορά την εβδομάδα).

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr