Διατροφή, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά

Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη δίαιτά σας

Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη δίαιτά σας

Αν έχετε ξεκινήσει δίαιτα τότε σίγουρα προσέχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Υπάρχουν κάποιες τροφές που περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και μας δίνουν τη δυνατότητα να τις προσθέσουμε σε κάθε διαιτητικό πιάτο για ποικιλία, για έξτρα γεύση αλλά και για να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας. Ποιες είναι αυτές;

1.Ραδίκια

Τα ραδίκια δεν είναι χρήσιμα μόνο για γαρνίρισμα αλλά είναι απαραίτητα σε κάθε δίαιτα, αφού περιέχουν λίγες θερμίδες αλλά πολλές φυτικές ίνες που μας κρατούν χορτάτους για αρκετή ώρα.

2.Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν συστατικά που κάνουν καλό στην λειτουργία της καρδιάς ενώ βοηθούν και στην καύση του λίπους.

3.Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι δεν αρέσει σε πολλούς αλλά αν το προσθέσετε στον πουρέ ή στη σαλάτα σας θα ανακαλύψετε ότι θα χορτάσετε με λιγότερη ποσότητα και δεν θα  πεινάτε για αρκετή ώρα μετά το γεύμα σας!

4.Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα και μπορούν να νοστιμήσουν πολλά γλυκά, αλλά και το γιαούρτι, τη βρώμη και τα δημητριακά αλλά και τις σαλάτες. Περιέχουν λίγες θερμίδες και προωθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

5.Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ιδανικό για όσους γυμνάζονται αλλά και όσους θέλουν να διατηρησουν τη σιλουέτα τους. Είναι πλούσια σε ω-3 και φυλλικό οξύ.