ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Νύχια, Ομορφιά

Τι είναι το buffing και πότε πρέπει να το κάνετε στα νύχια σας;

Βλέπετε τη nail artist σας να το κάνει και όλους να το αναφέρουν σαν το τελευταίο βήμα του μανικιούρ πριν το βάψιμο. Ο λόγος για το buffing των νυχιών, το λιμάρισμα δηλαδή όλης της επιφάνειας με μία χοντρή, μαλακή λίμα, με σκοπό να απομακρυνθεί η ταλαιπωρημένη ανώτατη στοιβάδα κι έτσι να αποκτήσετε εντελώς λεία και πολύ λαμπερά νύχια. Κατά πόσο όμως είναι ασφαλές το buffing, ειδικά όταν το κάνετε μόνες σας;

 

Εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε τι λένε οι ειδικοί και φυσικά θα το μοιραστούμε μαζί σας. 3 στις 4 experts που ρωτήσαμε μας απάντησαν πως δεν είναι καθόλου κακό αρκεί να χρησιμοποιείτε ειδική λίμα και όχι ό,τι σας βρίσκεται εύκαιρο στο σπίτι. Η μία που απάντησε αρνητικά εξήγησε πως φοβάται την περίπτωση που κάποια το παρακάνει και λιμάρει για περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται.

 

Όσον αφορά στον «φόβο» των περισσότερων γυναικών, πως θα αποδυναμωθεί/λεπτύνει το νύχι από το buffing , οι ειδικοί μας λένε πως αυτό δεν γίνεται με τις μαλακές λίμες (με τις κλασικές, σκληρές είναι πιθανό) και πως μάλιστα, το μασάζ στην επιφάνεια του νυχιού ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει καλό στα νύχια.