Σώμα

Μπανάνα: Το καλύτερο σνακ μετά το γυμναστήριο

Το καλύτερο σνακ για μετά την άσκηση είναι κίτρινο, θρεπτικό και οικονομικό! Είναι η μπανάνα και μάθετε το γιατί πρέπει να την επιλέξετε ως σνακ.

Η μπανάνα για τους αθλητές αποτελεί ιδανικό φρούτο για τη μεγιστοποίηση των αθλητικών τους επιδόσεων, λόγω της πλούσιας σύνθεσης της σε υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες. Η προνομιακή της αυτή σύνθεση μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τα αθλητικά ποτά.

Το κάλιο (ηλεκτρολύτης) που περιέχεται στη μπανάνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην πρωτεϊνοσύνθεση, όσο και στη διατήρηση & ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Ακόμη, συμβάλλει στη ρύθμιση των νευρικών ερεθισμάτων και αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστή της δράσης του νατρίου.

Επίσης η μπανάνα:

  • Αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου
  • Περιέχει το 10% του καλίου που χρειάζεσαι στην καθημερινή σου διατροφή βοηθώντας στην πρόληψη από μυικές κράμπες.
  • Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β6 διατηρώντας δυνατό το ανοσοποιητικό σας σύστημα δίνοντάς του ταυτόχρονα και περισσότερη ενέργεια.
  • Βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον οργανισμό γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχιας, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο πεπτικό και νευρικό σύστημα αλλά και στην καλή λειτουργία των νεφρών.

Τα 100 γραμμάρια περιέχουν:

  • 100 Θερμίδες
  • 27 γρ. υδατάνθρακες
  • 1,4 γρ. πρωτεΐνες
  • 3,2 γρ. φυτικές ίνες
  • 14,4 γρ. σάκχαρα
  • 75% νερό

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά αν τη συνδυάσετε με ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, καθώς ο συνδυασμός υδατάνθρακα και πρωτεϊνης επιτυγχάνει τη μέγιστη απορρόφηση αμινοξέων και γλυκόζης.

Ποια μπανάνα να επιλέξετε
Η premium μπανάνα Chiquita αναδείχθηκε ως το καλύτερο σνακ για μετά την άσκηση από τον θεσμό Shape Snack Awards 2018. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται από το περιοδικό Shape για 4η συνεχή χρονιά με στόχο να αναδείξει στο ευρύ κοινό τα πιο υγιεινά, νόστιμα σνακ, με λίγες θερμίδες και για όλες τις ώρες.

Για την ανάδειξη των καλύτερων σνακ, η Shape Snack Committee, μια ομάδα ειδικών και διατροφολόγων του περιοδικού αναζητά εξονυχιστικά σε όλη την αγορά τα πιο αξιόλογα προϊόντα έχοντας αυστηρά κριτήρια ανάδειξης. Συγκεκριμένα κάθε μερίδα σνακ θα πρέπει να έχει λιγότερες από 210 θερμίδες, να έχει μηδενικά τρανς λιπαρά και όχι πάνω από 3,5 γρ. κορεσμένα λιπαρά, να μην έχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και να μην έχει παραπάνω από 400mg νάτριο.

Η μπανάνα Chiquita, το απόλυτο υγιεινό σνακ, έδωσε φυσικά το παρόν στα φετινά βραβεία! Η μπανάνα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο και αποτελεί το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, όσων αθλούνται αλλά και όσων απλά αναζητούν ένα υγιεινό αλλά παράλληλα νόστιμο σνακς. Παράλληλα είναι μια ιδιαίτερα θρεπτική επιλογή, καθώς προσφέρει άμεση, διαρκή και ουσιαστική αναπλήρωση της ενέργειας στον οργανισμό, αλλά και σημαντική πηγή βιταμινών και καλίου. Ιδανική λοιπόν εναλλακτική για όσους αθλούνται ή γυμνάζονται, τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση ή κάθε είδους άσκηση.