Μαλλιά

Βrazilian keratin: Η θεραπεία που υπόσχεται άψογα μαλλιά

Σίγουρα έχεις ακούσει κάποια στιγμή από κομμωτές και όχι μόνο για την ισιωτική θεραπεία brazilian keratin. Η αλήθεια είναι πως εδώ και 5 χρόνια η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αρκετά διαδεδομένη, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ίσια και στιλπνά μαλλιά, αποφασίζουν να την δοκιμάσουν. Ωστόσο τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη θεραπεία και ποιες γυναίκες μπορούν να την κάνουν;

Αρχικά να πούμε πως η brazilian keratin, είναι μια επαναστατική θεραπεία διάρκειας 3-5 μηνών, η οποία αφήνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και υγιή. Βοηθάει στην μείωση και σχεδόν εξάλειψη του φριζαρίσματος ενώ παράλληλα ενυδατώνει και ισιώνει τα μαλλιά, δίνοντας μεταξένια υφή και λάμψη, αναδομώντας την τρίχα και ενισχύοντας την ελαστικότητα τους.

Όπως είπαμε προηγουμένως, η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αρκετά επαναστατική. Γιατί όμως; Συγκριτικά με τις παλαιότερες χημικές «ισιωτικές», οι οποίες λειτουργούσαν με την βοήθεια της χημικής ουσίας φορμαλδεΰδη και αφυδάτωναν την τρίχα, η brazilian λειτουργεί με κερατίνη (μια ουσία που υφίσταται από την φύση της στα μαλλιά και είναι υπεύθυνη για την καλή υγεία τους). Η κερατίνη λοιπόν, κλειδώνεται στην τρίχα και θρέφει τα μαλλιά σε βάθος, αποκαθιστώντας τη φθορά και ενισχύοντάς τα σε βάθος.

Η θεραπεία γίνεται στο κομμωτήριο και αφού προηγηθεί λούσιμο με ειδικό σαμπουάν το οποίο ανοίγει τα λέπια της τρίχας, στην συνέχεια μετά από ένα ελαφρύ στέγνωμα, γίνεται η εφαρμογή του ειδικού προϊόντος της κερατίνης. Τα μαλλιά συνέχεια στεγνώνονται και πάλι με πιστολάκι ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται με την χρήση της ειδικής ισιωτικής πρέσσας, η οποία βοηθάει στο σφράγισμα της κερατίνης μέσα στην τρίχα. Συνήθως απαιτείται να προσέχεις τα μαλλιά σου και να μείνεις μακριά από το νερό για περίπου 3 ημέρες, ενώ στην συνέχεια μπορείς να λουστείς κανονικά με το ειδικό όμως σαμπουάν που θα προμηθευτείς από το κομμωτήριο, (ή από το internet ) και το οποίο δεν θα περιέχει θειικό αλάτι.

Τέλος, η θεραπεία είναι ιδανική για όλους τους τύπους μαλλιών και ειδικά για τα ταλαιπωρημένα ενώ πραγματοποιείται σε επιλεγμένα κομμωτήρια σε διάρκεια περίπου 3 ωρών.