Uncategorized

Chanel Haute Couture 2019: Ένας γαλήνιος κόσμος με επιρροές από τα 80s

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, μπορεί η γαλλική πρωτεύουσα να έχει καλυφθεί από χιόνι, ο Karl Lagerfeld όμως πάντα θα βρίσκει τον καλύτερο τρόπο για να μας μεταφέρει στο καλοκαίρι. Αυτή τη φορά, το πέτυχε με την παρουσίαση της νέας του Haute Couture συλλογής για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019.

 

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής έχει ήδη ξεκινήσει στο Παρίσι με εμάς να κάνουμε συνεχώς scroll down στο Instagram μέχρι να δούμε όλες τις νέες φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά fashion shows.

 

Όπως πάντα το show του γαλλικού οίκου Chanel έλαβε χώρα στο Grand Palais, το οποίο αυτή τη φορά ήταν διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μας μεταφέρει στο καλοκαίρι και την ξεγνοιασιά του. Το σκηνικό του show όπου παρουσιάστηκε η νέα Haute Couture SS19 συλλογή του Karl Lagerfeld θύμιζε τη La Vigie, την έπαυλη του Lagerfeld στο Monte Carlo, όπου ο σχεδιαστής συνήθιζε να επισκέπτεται πολύ συχνά στα 80s. Επίσης, είχε αναφορές από την La Pause, την βίλα που χτίστηκε το 1930 ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία για την ίδια την Coco Chanel.

 

Η πασαρέλα μεταμορφώθηκε σε μονοπάτι από χαλίκια, το γρασίδι που υπήρχε στο σκηνικό ήταν πολύ περιποιημένο, ενώ στο front row του show κάθισαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της μόδας.

Τι ξεχωρίσαμε από τη συλλογή;

Πολυτέλεια, signature στοιχεία και φινέτσα είναι μόλις μερικοί χαρακτηρισμοί, τους οποίους μπορούμε να αποδώσουμε στις δημιουργίες του Karl Lagerfeld. Το classic μπουκλέ κοστούμι του γαλλικού οίκου απέκτησε έναν πιο σύγχρονο και casual χαρακτήρα με το σακάκι να παρουσιάζεται με αντεστραμμένο ντεκολτέ, ενώ η φούστα του κοστουμιού να γίνεται πιο μακριά και συγκεκριμένα midi με ένα αρκετά ψηλό σκίσιμο στο μπροστινό μέρος. Οι pastel αποχρώσεις μας κάνουν να ανυπομονούμε ήδη για το φετινό καλοκαίρι.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην collection είχε και το little black dress, δοσμένο και αυτό με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Το κλασικό και αγαπημένο μας μαύρο φόρεμα παρουσιάστηκε στο show διακοσμημένο με layers από τούλι και ημιπολύτιμους λίθους.

 

Αυτό που εντυπωσίασε και έκανε τη διαφορά στο show όμως ήταν το φινάλε του. Έχουμε συνηθίσει στο τέλος κάθε Haute Couture show του οίκου Chanel να βλέπουμε το νυφικό που έχει σχεδιάσει ο Karl Lagerfeld. Αυτή τη φορά όμως ο σχεδιαστής αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και να παρουσιάσει ένα μαγιό Υψηλής Ραπτικής. Το μοντέλο φόρεσε λοιπόν ένα ολόσωμο μαγιό κομψοτέχνημα, διακοσμημένο με ασημί πούλιες και πολύτιμες πέτρες, ένα σκουφάκι κολύμβησης, αλλά και ένα πέπλο κεντημένο στο χέρι με πούλιες.