Πρόσωπο, Σώμα

Στον ήλιο με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία

Μιας και η Άνοιξη μόλις άνοιξε τις πύλες της η αναζήτηση αντηλιακού έχει ήδη ξεκινήσει αν όχι για όλες, σίγουρα για τις περισσότερες γυναίκες.  Όλες εξάλλου γνωρίζουμε πως ο ήλιος εκτός από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μπορεί να προκαλέσει γήρανση του δέρματος αλλά και διάφορα καρκινώματα. Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη και γίνεται μόνο με τη χρήση αντηλιακών. Οι πιο ξανθές και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες καλό θα είναι να χρησιμοποιούν αντηλιακό προσώπου όλο το χρόνο γιατί οι επιδερμίδες αυτές είναι πιο επιρρεπής στην ηλιακή ακτινοβολία και στην Ελλάδα οι μέρες που δεν έχουμε ήλιο σπανίζουν, ακόμη και τον χειμώνα.

Για την αντηλιακή μου προστασία λοιπόν εγώ επέλεξα τα παρακάτω προϊόντα της Ziaja. Ο πρώτος λόγος που σκεφτόμουν να τα δοκιμάσω ήταν η οικονομική τους τιμή γιατί σαν ξανθιά κι εγώ χρειαζόμουν μια αντηλιακή για όλο το χρόνο και δεν ήθελα να έχω ένα παραπάνω έξοδο για ένα προϊόν που θεωρούσα καλοκαιρινό. Έπειτα παρατήρησα πως τα συστατικά της δεν διέφεραν από τις επώνυμες κρέμες του εμπορίου, γι’ αυτό  και τα επέλεξα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για το πρόσωπο επέλεξα τη συγκεκριμένη κρέμα με 50SPF, αντιοξειδωτική, με βιταμίνη C που προσφέρει πολύ υψηλή προστασία και αντανακλά αποτελεσματικά τις ακτίνες  UVA και UVB. Αλλά τη συγκριμένη τη λάτρεψα γιατί ενυδατώνει απίστευτα το δέρμα, κάτι που δεν συνέβαινε με άλλες κρέμες που είχα δοκιμάσει.

Για το σώμα και για τις πρώτες μέρες έκθεσης στον ήλιο επέλεξα το παρακάτω με 20 SPF το οποίο θα αντικαταστήσω αργότερα με υψηλότερο δείκτη. Παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, ενυδατώνει έντονα το δέρμα και επεκτείνει 20 φορές το χρόνο ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο. Δε ξεχνάμε να ανανεώνουμε συχνά τόσο το αντηλιακό προσώπου όσο και του σώματος, ειδικά όταν είμαστε κάτω από τον ήλιο σε ώρες αιχμής.

 

Τέλος αφού τελειώσουμε και με τις βουτιές μας, προτείνω το συγκεκριμένο after sun και η αντηλιακή μας προστασία μόλις ολοκληρώθηκε.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα Ziaja Greece στο facebook και βρείτε το κοντινότερο κατάστημα στην περιοχή σας για να προμηθευτείτε τα αγαπημένα  Ziaja!!!Δώρα Τζανή — Beauty Editor Θεσσαλών Ομορφιά