Ομορφιά, Πρόσωπο

Ρύζι: Το μυστικό αντιγήρανσης των Γιαπωνέζων

Οι Γιαπωνέζες είναι γνωστές για το άψογο δέρμα τους. Όχι μόνο έχουν ένα τέλειο πρόσωπο, αλλά φαίνεται ότι ποτέ δεν γερνάνε. Ποιο είναι το αντιγηραντικό μυστικό τους;

Το μυστικό αυτό είναι μια μάσκας που βασίζεται σε ρύζι.
Διαδικασία: Βράζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε το ρύζι και κρατάμε το νερό, μέσα στο οποίο έβρασε σε ένα καθαρό βάζο. Ξεπλύνετε το βρασμένο ρύζι με νερό. Το ανακατεύουμε με μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα ,στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε ξανά. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με το νερό στο οποίο είχαμε βράσει το ρύζι.

Συμβουλές: Μπορείτε να κρατήσετε το νερό, όπου βράσατε το ρύζι στο ψυγείο για 4 ημέρες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τονωτικό. Μπορείτε να κάνετε παγάκια με αυτό το νερό και μασάζ στο πρόσωπό σας .
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε εβδομάδα και θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα γίνει άψογο!
Μια ακόμη σπιτική μάσκα με βάση το ρύζι είναι μάσκα με αλεύρι ρυζιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι ρυζιού με το γάλα και το αμυγδαλέλαιο. Αυτή η μάσκα θα αφήσει το δέρμα σας απαλό και όμορφο!