ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μαλλιά, Ομορφιά

O Σάκης Γιαννούλας μιλά αποκλειστικά στο Θεσσαλών Ομορφιά

Σάρωσε και πάλι τα βραβεία το Τρικαλινό κομμωτήριο SG

Ο Κομμωτής της Χρονιάς για το 2018 μιλά στο «Θεσσαλών Ομορφιά»

Ρεπορτάζ: Δώρα Τζανή

Νέα βραβεία απέσπασε το Τρικαλινό κομμωτήριο SG, του Σάκη Γιαννούλα στον διαγωνισμό Greek hairdressing awards 2019 που έλαβε χώρα στην έκθεση hairprof στο Helexpo Μαρούσι, στις 16 -18 Φεβρουαρίου. Στην γενική κατάταξη, ο γνωστός κομμωτής κατέκτησε  την δεύτερη θέση ενώ απέσπασε αντίστοιχα το πρώτο βραβείο στο νυφικό χτένισμα, το δεύτερο στο κλασικό καρέ, το δεύτερο στο βραδινό χτένισμα της δεκαετίας  του ’60 και το τέταρτο στον φωτογραφικό διαγωνισμό.

Πρωτιές επίσης κατέκτησε και ο εκπαιδευόμενος του Σάκη Γιαννούλα, φοιτητής σε γνωστό ΙΕΚ που κάνει πρακτική στο κομμωτήριο του, Ρενάλντο Κάσο που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην «κλασική μπανάνα» και το δεύτερο στο «γυναικείο πορτρέτο». Στην τελική κατάταξη αναδείχθηκε ο «Student hairdresser of the year 2019», διακρίσεις που αν μη τι άλλο γεμίζουν με υπερηφάνεια τον δάσκαλο του.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κομμωτήριο κατακτά πανελλήνιες διακρίσεις, καθώς πέρυσι ο Σάκης Γιαννούλας αναδείχθηκε καλύτερος κομμωτής για το 2018.

Μια ακόμη διάκριση που αξίζει να αναφέρουμε είναι η συμμετοχή του στο 22ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής και Μακιγιάζ το 2017 όπου το συγκεκριμένο κομμωτήριο απέσπασε συνολικά 6 βραβεία. Μεταξύ αυτών το 1ο στο γυναικείο μοντέρνο κούρεμα-χρώμα και το δεύτερο στο νυφικό χτένισμα. Στο 23ο βαλκανικό Φεστιβάλ κομμωτικής τέχνης και μακιγιάζ επίσης το 2018, ο γνωστός κομμωτής απέσπασε το 2ο βραβείο στο γυναικείο μοντέρνο κούρεμα κ χρώμα.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2016 στο 21ο  Βαλκανικό Φεστιβάλ Κομμωτικής και Μακιγιάζ όπου διαγωνίστηκε στο γυναικείο μοντέρνο κούρεμα και χρώμα όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε διαγωνισμό κομμωτικής.

Στο 23ο βαλκανικό Φεστιβάλ κομμωτικής τέχνης και μακιγιάζ επίσης το 2018, απέσπασε το 2ο βραβείο στο γυναικείο μοντέρνο κούρεμα και χρώμα. Και οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Πέρυσι μαζί με τον τίτλο «Κομμωτής της Χρονιάς 2018» απέσπασε και το 1ο βραβείο στο γυναικείο μοντέρνο κούρεμα και χρώμα, το 1ο στο κλασικό καρέ, το 1ο στο βραδινό χτένισμα 1920 και το 3ο βραβείο στο Νυφικό χτένισμα.

Πρωτιές επίσης και σημαντικές διακρίσεις έχουν καταλάβει και αρκετοί συνεργάτες του.  Ο ίδιος μιλώντας στο «Θεσσαλών Ομορφιά» δήλωσε τρομερά συγκινημένος και περήφανος για τις διακρίσεις αυτές που είναι όπως λέει ανταμοιβή των κόπων του. Επόμενα σχέδια του είναι η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι.

Tips Ομορφιάς από τον Σάκη Γιαννούλα

«Σιγά σιγά η μόδα οδεύει προς την δεκαετία του ’80 γι ‘ αυτό και στα μαλλιά επιβάλλεται κίνηση, φιλάρισμα, ανάλαφρες μπούκλες και έντονα χρώματα. Στην Ελλάδα μπορεί να μη το δούμε άμεσα αλλά σε ένα χρόνο η περμανάντ θα έχει και πάλι αυξημένη ζήτηση».

Βιογραφικό

Ο Σάκης Γιαννούλας είναι γνωστός κομμωτής στην πόλη των Τρικάλων και όχι μόνο αφού οι ιδιαίτερες δημιουργίες του έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με πανελλήνιες μάλιστα διακρίσεις. Οι Τρικαλινές σίγουρα θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχερές που έχουν στην πόλη τους τον Σάκη, αφού μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά τους στα χέρια του, χωρίς να έχουν άγχος για το αποτέλεσμα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να μην του έχουν εμπιστοσύνη τη στιγμή που κατακτά κάθε χρόνο πανελλήνιες διακρίσεις μεταξύ των οποίων  «Κομμωτής της χρονιάς 2018» και πολλών άλλων. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα και το πάθος του για την κομμωτική όπως δηλώνει ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, περίπου στα 7 όπου κούρευε και χτένιζε συγγενείς.  Σπούδασε στο ΤΕΕ της πόλης και το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σε κομμωτήριο που διατηρούσε η θεία του η οποία τον βοήθησε πολύ να προχωρήσει.  «Αγάπη», «υπομονή», «πείσμα» είναι τα ρητά που πιστεύει και ακολούθησε, διάβασε, παρακολουθούσε τη μόδα, συμμετείχε σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, άνοιξε το δικό του χώρο το 2012, ένα  μικρό κομμωτήριο μόλις 30τ.μ. και φτάνοντας στο σήμερα όπου το κομμωτήριο του στεγάζεται στο  κέντρο της πόλης, ένας νέος και μοντέρνος χώρος 105τ.μ. και με μεγάλη ομάδα συνεργατών.

  

Γράφει η Δώρα Τζανή – Beauty editor Θεσσαλών Ομορφιά