ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά, Προϊόντα, Πρόσωπο

Νικήστε τον χρόνο και ξαναδώστε ζωή στα κύτταρά σας

Η επιστήμη μας έχει ευχάριστα νέα: χάρη στην πρωτοποριακή ανακάλυψη των αυξητικών παραγόντων, ο μηχανισμός ανάπλασης των κυττάρων επιταχύνεται με αποτελέσματα άμεσα και ορατά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Μιλάμε για τους αυξητικούς παράγοντες EGF και FGF, οι οποίοι δρουν σε κυτταρικό επίπεδο και αφυπνίζουν την κυτταρική ανανέωση επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της γήρανσης.

Τα εύσημα ανήκουν στον Αμερικανό βιοχημικό Stanley Cohen, ο οποίος στα μέσα του 1950 ανακάλυψε τον Επιδερμικό Αυξητικό Παράγοντα (EGF) κατά τη διάρκεια μελετών του παράγοντα ανάπτυξης νεύρων ως παρενέργεια άλλων πειραμάτων. Η έρευνα αυτή του χάρισε το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής το 1986, το οποίο απονεμήθηκε στον Cohen από κοινού με τη Rita Levi-Montalcini (για την ανακάλυψή της όσον αφορά τον νευρικό αυξητικό παράγοντα).

Ο Επιδερμικός Αυξητικός Παράγοντας (EGF) είναι ένας παράγοντας ανάπτυξης που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της ανάπτυξης, τον πολλαπλασιασμό και τον διαχωρισμο των κυττάρων.Ο EGF δρα προσκολλούμενος με υψηλή χημικη συγγένεια στον επιδερμικό υποδοχέα αυξητικού παράγοντα (EGFR) στην κυτταρική επιφάνεια και διεγείροντας την εγγενή δραστηριότητα της κινάσης πρωτεΐνης-τυροσίνης του υποδοχέα.

Η δραστηριότητα κινάσης τυροσίνης με τη σειρά της ξεκινά μια αλληλουχία μεταγωγής σήματος η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια πληθώρα βιοχημικών αλλαγών μέσα στο κύτταρο – αύξηση των επιπέδων ενδοκυτταρικού ασβεστίου, αυξημένη γλυκόλυση και πρωτεϊνική σύνθεση, καθώς και αυξήσεις στην έκφραση ορισμένων γονιδίων συμπεριλαμβανομένου του γονιδίου για τον παράγοντα EGFR – που τελικά οδηγούν στη σύνθεση του DNA και του κυτταρικού πολλαπλασιασμού.

Οι Αυξητικοί Παράγοντες των Ινοβλαστών (FGF) είναι ένα σύνολο πρωτεϊνών κυτταρικής σηματοδότησης που εμπλέκονται σε μια πληθωρα διεργασιών. Οποιεσδήποτε ανωμαλίες στη λειτουργία τους οδηγούν σε μια σειρά αναπτυξιακών προβλημάτων. Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες λειτουργούν γενικά ως συστημικά ή τοπικά κυκλοφορούντα μόρια εξωκυτταρικής προέλευσης που ενεργοποιούν τους υποδοχείς κυτταρικής επιφάνειας. Μια χαρακτηριστική ιδιότητα των FGF είναι ότι προσκολλούνται στην ηπαρίνη και τη θειική ηπαράνη, κι έτσι ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται απομονωμένοι στον εξωκυτταρικό χώρο των ιστών που περιέχει πρωτεογλυκάνες θειικής ηπαράνης και απελευθερώνονται τοπικά μετά από τραυματισμό ή αναδιαμόρφωση ιστού.

Επιδερμικός Αυξητικός Παράγοντας EGF

Αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση, επούλωση τραύματος

Επιδράσεις στο δέρμα

Διέγερση του πολλαπλασιασμού και της επιβίωσης των κερατινοκυττάρων

Διέγερση παραγωγής εξωκυτταρικού χώρου( ECM)

Διέγερση του πολλαπλασιασμού των ινοβλαστών και της σύνθεσης κολλαγόνου

Διέγερση του πολλαπλασιασμού των κερατινοκυττάρων και των ινοβλαστών,

Διέγερση σύνθεσης κολλαγόνου από ινοβλάστες

Διέγερση διαφόρων εκκρίσεων GF (αυξητικοί παράγοντες) για την επούλωση των τραυμάτων

Διέγερση της παραγωγής μορίων εξωκυτταρικού χώρου (ECM), όπως η φιμπρονεκτίνη και η λαμινίνη

Αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος και αντιγηραντική δράση.

 

 

Αυξητικός Παράγοντας των Ινοβλαστών FGF

Εμποδίζει την απώλεια των μαλλιών και ευνοεί την ανάπτυξη νέων, αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση, επούλωση τραυμάτων

Επιδράσεις στο δέρμα

Διέγερση της σύνθεσης ινοβλαστών και κολλαγόνου

Πολλαπλασιασμός της επιδερμικής κυτταρικής ανάπτυξης ειδικά στην επούλωση των τραυμάτων

Διέγερση της παραγωγής ελαστίνης, φιμπρονεκτίνης και άλλων ECM για μείωση των ρυτίδων

Προστασία από την απώλεια μαλλιών και αναγέννηση των τραυματισμένων νεύρων

Διέγερση του πολλαπλασιασμού των επιδερμικών κυττάρων

Διέγερση σύνθεσης κολλαγόνου και ECM από ινοβλάστες

Αντιρυτιδική δράση λόγω παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης

Έκκριση παραγόντων αύξησης στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων

Αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος και αντιγηραντική δράση

Θέλετε να ξανακερδίσετε τη χαμένη νεανική λάμψη στο πρόσωπό σας; Η εταιρεία καλλυντικών Lanbelle έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό των αυξητικών παραγόντων  EGF και FGF με το εκχύλισμα του φυτού centella asiatica σε μια ιδιαίτερα συμπυκνωμένη μορφή που σίγουρα θα αποτελέσει εκείνο το ξεχωριστό θεραπευτικό και καλλυντικό προϊόν που αναζητάτε.