Σώμα

Χάσε άμεσα λίπος από την κοιλιά: Η κίνηση ματ πριν το γυμναστήριο

Η περιοχή της κοιλιάς είναι σίγουρα μία από τις δυσκολότερες να γυμναστεί κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία συσσωρεύει λίπος.

Δυστυχώς, η γυμναστική δεν είναι αρκετή για να αποκτήσουν οι κοιλιακοί μας την επιθυμητή όψη, με τους ειδικούς να τονίζουν πως η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν, όμως, και μερικά tips που σύμφωνα με τους trainers αποδεικνύονται ανέλπιστα αποτελεσματικά στον αγώνα κατά του λίπους στο δύσκολο αυτό σημείο.

Ένα από αυτά αφορά σε διατροφικό «μυστικό» που πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα.

Περί τίνος πρόκειται;

Το «κλειδί» στην επιτυχία φέρεται να είναι η κατανάλωση πρωτεΐνης μία περίπου ώρα πριν ξεκινήσουμε τη γυμναστική μας. Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό συστατικό για την επίτευξη της καύσης λίπους, η οποία σχετίζεται με την αύξηση ρυθμού του μεταβολισμού. Σε αυτό ακριβώς βοηθά και ένα πρωτεϊνούχο γεύμα, το οποίο και θα μας χορτάσει και θα μας χαρίσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας για ταχύτερες καύσεις.

Έτσι, το λίπος δίνει σιγά σιγά τη θέση του στους μύες, με αποτέλεσμα κάθε μας προπόνηση να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική. Πρώτα δηλαδή καίγεται το περιττό λίπος και εν συνεχεία πετυχαίνουμε τη σύσφιξη μέσω της άσκησης.

Ιδανικά, λίγο πριν τη σωματική άσκηση θα πρέπει να καταναλώνουμε 12 από τα 70 γραμμάρια πρωτεΐνης που συνιστούν οι ειδικοί να λαμβάνουμε καθημερινά, μέσω υγιεινών τροφών όπως είναι το γάλα, το κοτόπουλο, τα αυγά ή η γαλοπούλα.

Εναλλακτικά, στη λίστα μας μπορούν να προστεθούν και τα smoothie πρωτεΐνης.

Άσε, λοιπόν, κάτω τον καφέ και φέρσου έξυπνα.

Με τον τρόπο αυτό θα προετοιμάσεις το σώμα σου για την προπόνηση που θα ακολουθήσει και θα κάψεις σαφώς περισσότερο λίπος από ό,τι θα έκαιγες υπό συνθήκες… άγνοιας.