Beauty Testing, Μαλλιά, Ομορφιά

Θεραπεία Κερατίνης VS Brazilian Keratin: Σου λύνουμε όλες τις απορίες

Την Brazilian Keratin την έχουν αγαπήσει όλες σχεδόν οι γυναίκες αφού προσφέρει λείανση και λάμψη στα μαλλιά, αναδόμηση και σε γλυτώνει από την πρέσα και την επίσκεψη στο κομμωτήριο για ίσιωμα.  Ήθελα κι εγώ πολύ καιρό να την κάνω, περισσότερο για την θεραπεία που προσφέρει και για τη λείανση γιατί παρόλο που έχω ίσια μαλλιά ένα φριζάρισμα λόγω υγρασίας πάντα υπήρχε. Φοβόμουν όμως γιατί η αλήθεια είναι ότι το προϊόν είναι «βαρύ»  και τα μαλλιά μου ήταν ήδη ταλαιπωρημένα λόγω του ντεκαπάζ.

Τη λύση μου την έδωσε ο πολύ καλός κομμωτής και αγαπημένος φίλος Βαλεντίνος Ευθυμίου, που μου είπε «Έλα να κάνεις την θεραπεία μόνο, όχι την Brazilian» έπαθα ένα «σοκ» εκείνη την ώρα, νόμιζα ότι ήταν το ίδιο πράγμα Brazilian και θεραπεία, έτσι τον βομβάρδισα με ερωτήσεις, οι απορίες μου λύθηκαν και τις λύνω και σε εσάς!



Καταρχήν τι είναι η κερατίνη;

Είναι μια πρωτεΐνη, ένα βασικό συστατικό της τρίχας (ξεπερνάει το 90%) και όχι μόνο, καθώς βρίσκεται και στο δέρμα, τα δόντια και τα νύχια μας. Είναι δηλαδή μια πρωτεΐνη που την παράγει ο ίδιος μας ο οργανισμός καθημερινά.  Πολλές φορές και κυρίως λόγω των εξωτερικών επιθέσεων που τα μαλλιά μας δέχονται (ήλιος, θερμότητα, styling, χημικές εργασίες) η Κερατίνη καταστρέφεται και δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μαλλιά ταλαιπωρημένα, κατεστραμμένα, άτονα, με ανοιχτά λέπια και ψαλίδα.

 Τι κάνει λοιπόν η Θεραπεία Κερατίνης ; Ποια η διαφορά της με την Brazilian Keratin;

Η θεραπεία αφορά ΜΟΝΟ την αναδόμηση και την υγεία της τρίχας. Έχουμε ενίσχυση της κερατίνης της τρίχας με σκοπό να έχουμε λαμπερά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα και με μια φυσική λείανση. Η Brazilian έχει δυνατό φάρμακο, είναι το ακριβώς αντίθεο της περμανάντ, γι αυτό και μερικές φορές, ιδίως αν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα παρατηρείται φθορά, η Brazilian έχει την ιδιότητα να αλλάζει το DNA της τρίχας.

Πότε να προτιμήσω θεραπεία και πότε Brazilian;

Ο Βαλεντίνος την Brazilian την προτείνει κυρίως σε γυναίκες που έχουν έντονα, φυσικά σγουρά μαλλιά και που τα ισιώνουν συχνά με πρέσα ή πιστολάκι. Τη θεραπεία μπορεί φυσικά να την κάνει οποιαδήποτε γυναίκα έχει υποστεί τεχνικές εργασίες (ειδικά όσες έχετε κάνει ντεκαπάζ το συνιστώ 100 %).

Η διαδικασία;

Πανεύκολη!!!  Αφού λούσουμε τα μαλλιά περνάμε την κερατίνη σε όλο το μήκος των μαλλιών με το ειδικό πιστόλι, τα τυλίγουμε και ξεπλένουμε σε 20 λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε μια μάσκα για άλλα 20 λεπτά, ξεπλένουμε και χτενίζουμε! Και το πιο σημαντικό; Ισιώνουμε το μαλλί με βούρτσα και όχι με πρέσα. Τόσο απλό.

                                

Σε πόσες μέρες πρέπει να λουστώ;

Σε 3 μέρες όπου και σταματά η δράση του φαρμάκου.

Τι πρέπει να προσέχω αυτές τις μέρες;

  • Δεν τα πιάνουμε με λαστιχάκι έντονα! Μόνο ελαφρά χαμηλά και μόνο με λαστιχάκι κερατίνης
  • Αν έχουμε σκοπό να τα βάψουμε το κάνουμε πριν τη θεραπεία

Πρέπει να λούζομαι με ειδικά σαμπουάν;

Υπάρχει ένα ειδικό kit που αποτελείται από σαμπουάν και conditioner και διαρκεί για 20 περίπου λουσίματα χωρίς να είναι απαραίτητη η αγορά. Μπορείς και να τα λούσεις απλά με τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιείς.

Πρέπει να χρησιμοποιώ σαμπουάν ή μάσκα με κερατίνη;

Φυσικά και μπορείς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι συνδυαστικό με τη θεραπεία. Εξάλλου για τα μαλλιά μας πρέπει πάντα να επιλέγουμε τα καλύτερα προϊόντα υποστηρίζει ο Βαλεντίνος.

Πότε πρέπει να την επαναλάβω ξανά;

Μετά την πρώτη εφαρμογή σε 1 με 1,5 μήνα είναι το ιδανικό για να «κλειδώσει» στο μέγιστο η κερατίνη στην τρίχα. Έπειτα κάνουμε συντήρηση κάθε 3-4 μήνες.

Και η μεγάλη ώρα έφτασε!!!

Εγώ επισκέφτηκα χθες το απόγευμα τον Βαλεντίνου στο κομμωτήριο του στη Λάρισα, στην οδό Φρίξου 11 και έκανα τη θεραπεία που σας περιέγραψα παραπάνω. Δεν θα πω πολλά μόνο ότι τα μαλλιά μου τα νιώθω ήδη πιο «γεμάτα», πιο λαμπερά και σίγουρα θα την επαναλάβω.

                           

 

Hair Studio Valentino

Φρίξου 11, Λάρισα — Τηλ.: 2410533017



Γράφει η Δώρα Τζανή – Beauty editor Θεσσαλών Ομορφιά