Διατροφή, Ομορφιά, Πρόσωπο

SOS: Τα 3 φρούτα που δεν γερνάνε το πρόσωπό σας

Υπάρχουν 3 φρούτα που φημίζονται ιδιαίτερα για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, αποτρέποντας το εκφυλισμό τους και συνεπώς την εμφάνιση του καρκίνου και την εμφάνιση ελεύθερων ριζών που τα φθείρουν, αφήνοντάς μας εκτεθειμένες στα δεινά της γήρανσης.

1 Μούρα
Εδώ υπάρχει ποικιλία. Φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα, όλα τα είδη του φρούτου αυτού είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, την κατηγορία εκείνη των αντιοξειδωτικών που μειώνει δραστικά τις φλεγμονές στο σώμα. Φροντίστε να καταναλώνετε 3-5 μερίδες εβδομαδιαίως.

2 Αβοκάντο
Μπορεί να του φέρεστε σα να ‘ναι λαχανικό, αλλά το αβοκάντο γεννήθηκε φρούτο και μάλιστα πλήρες βιταμινών, όπως C, K, B, E και A. Πιο ειδικά, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή, η λουτεϊνη και η ζεαξανθίνη. Παράλληλα, πρόκειται για τροφή που περιέχει φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, αλλά και κάλιο, όσο και η μπανάνα.

3 Δαμάσκηνο
Άλλο ένα πεντανόστιμο φρούτο το οποίο μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ή αποξηραμένο. Φημίζεται για τη δράση του κατά της δυσκολιότητας, ωστόσο, δε μένει εκεί. Το δαμάσκηνο είναι μία ακόμα φυσική τροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική σύσταση, οπότε μην το αγνοείτε όταν το βλέπετε διαθέσιμο στον πάγκο. Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή όπως η λουτείνη, η κρυπτοξανθίνη και η ζεαξανθίνη, οι οποίες δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες συμβάλλοντας στην αντιγήρανση των κυττάρων. Ειδικά η ζεαξανθίνη που ανήκει στα καροτενοειδή απορροφάται από την ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδούς και συνεισφέρει στην καλή λειτουργία της όρασης.

Να θυμάστε: Η κληρονομικότητα, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η ηλικία και φυσικά οι συνήθειες είναι κάποιοι από τους παράγοντες που καθορίζουν το πόσο τελικά θα ζήσουμε. Όπου συνήθειες, βάλτε κάπνισμα, σωματική άσκηση και φυσικά διατροφή. Κι όπου διατροφή, βγάλτε τα πολλά λιπαρά, το πολύ αλάτι, την υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος και άλλα τέτοια που ήδη γνωρίζετε.