Lifestyle, Μόδα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αποψινό Met Gala

Χωρίς αμφιβολία, το θέμα του Met Gala για το 2018 “Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία” μας πρόσφερε αρκετές αξέχαστες εμφανίσεις, το θέμα όμως της φετινής χρονιάς υπόσχεται ακόμα περισσότερες αξιομνημόνευτες στιγμές μόδας.

Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός στην ατζέντα της μόδας:

ΤΟ ΘΕΜΑ

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ονόμασε το θέμα της έκθεσης κοστουμιών του 2019 (και του Met Gala) ως “Camp: Notes on Fashion”. Όχι όμως camp όπως κατασκήνωση, αλλά όπως μόδα στην υπερβολή της. Σύμφωνα με τους New York Times, η έκθεση εμπνέεται από το δοκίμιο της Susan Sontag του 1964 που ορίζει το camp ως “αγάπη για το αφύσικο: για την ένταση και την υπερβολή”.

Αυτό μπορεί να εκφραστεί ενδυματολογικά με χιούμορ, ειρωνία ή εκκεντρικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να ποντάρουμε άνετα σε μερικές ακραίες εμφανίσεις από τη Lady Gaga και τη Ριάνα στο κόκκινο χαλί.

ΟΙ OIKOΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΕΣ

Το φετινό gala θα φιλοξενηθεί από δύο λάτρεις της μόδας: τη Lady Gaga και τον Harry Styles. Ακόμη πιο κατάλληλα, ολόκληρη η εκδήλωση του 2019 χρηματοδοτείται από τον οίκο Gucci. Ο Alessandro Michele μαζί με τη διάσημη τενίστρια Serena Williams θα συμμετάσχουν επίσης ενεργά στην εκδήλωση.

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση “Camp: Notes on Fashion” του Met θα περιλαμβάνει πάνω από 200 ανδρικά και γυναικεία κομμάτια μόδας, μαζί με γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και σχέδια από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα. Έργα σχεδιαστών από τον Virgil Abloh μέχρι τον Alexander McQueen, τον John Galliano, την Rei Kawakubo, τον Mugler, τον Karl Lagerfeld αλλά και πολλών ακόμα δημιουργών θα συμπεριληφθούν ενώ δε θα λείψουν και μερικά από τα slogan φορέματα των Viktor & Rolf, τα οποία έκαναν αίσθηση στην τελευταία Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής.

“Βιώνουμε μία εποχή υπερβολής και μοιάζει ιδιαίτερα κατάλληλο στην πολιτιστική συζήτηση το να εξετάσουμε αυτό που συχνά απορρίπτεται ως κενή επιδεξιότητα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα πολύ εξελιγμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για τις περιθωριοποιημένες κουλτούρες,” είπε ο Andrew Bolton, curator του Ινστιτούτου Κοστουμιού στους Times.

Το 2019 Met Gala θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Marie Claire Greece