Σώμα

Κυτταρίτιδα: 4 tips για να την καταπολεμήσεις

Aρκετή ή λίγη, δεν έχει σημασία. Η κυτταρίτιδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γυναικείο κορμί- μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και στα πιο αδύνατα σώματα-  και το καλοκαίρι πλησιάζει. Τι κάνεις; Αρχικά, θα σου πω ότι μπορείς να την αντιμετωπίσεις και γιατί όχι να την νικήσεις. Πώς; Μπαίνοντας σε πρόγραμμα ακολουθώντας αρχικά τα παρακάτω tips.

Φτιάξε μόνη σου ένα scrub και κάνε μασάζ

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς μερικά υλικά από την κουζίνα σου. Μισή κούπα κόκκους καφέ, μισή κούπα λάδι καρύδας, μισή κούπα μέλι. Η προετοιμασία είναι πανεύκολη: σε ένα καθαρό μπολ ρίξε τα τρία υλικά μαζί και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη πάστα. Το scrub είναι έτοιμο. Άπλωσέ το στα επίμαχα σημεία κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις και μασάζ. Στο τέλος ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να δεις αποτελέσματα.  Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παράλληλα μία σκληρή βούρτσα κάνοντας στην ουσία dry brushing, που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από την επιδερμίδα.

Κάνε τις σωστές ασκήσεις γυμναστικής

Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Η  κυτταρίτιδα χωρίς γυμναστική δεν φεύγει. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως το να περπατάς για ώρες στο διάδρομο αρκεί. Η σωστή σωματική άσκηση βοηθά στην καύση του λίπους και στη γενικότερη ευεξία του σώματος, επομένως λειτουργεί θετικά στη μείωσή της. Χρειάζεται πρόγραμμα και στοχευμένες ασκήσεις. Τις τρεις πιο βασικές ασκήσεις στις έχουμε εδώ.

Βρες τους σωστούς συμμάχους

Μπες δυνατά στη μάχη κατά της όψης του «φλοιού πορτοκαλιού» με τους σωστούς συμμάχους- aka τα κατάλληλα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις και να περιορίσεις την εμφάνισή της. Τα περισσότερα προϊόντα αποτοξινώνουν και συσφίγγουν το δέρμα, χαρίζοντάς του παράλληλα την απαραίτητη ενυδάτωση και θρέψη.

Φρόντισε τη διατροφή σου

Κι αν ψάχνεις για τον τέλειο συνδυασμό, δοκίμασε μαζί με όλα τα παραπάνω να ακολουθείς μία προσεκτική και πάνω απ’ όλα ισορροπημένη διατροφή- πλούσια σε φρούτα και λαχανικά- που θα σε βοηθήσει να να μειώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κατακράτηση.

ΥΓ. Υπάρχουν τροφές πολύτιμες , όπως το αχλάδι, το αβοκάντο, τα μούρα κλπ που όπως έχει αποδειχθεί στον τομέα κυτταρίτιδα κάνουν δουλειά. Τι περιμένεις; Βάλε τις στο πιάτο σου!

Πηγή: ladylike.gr