Μόδα

Ανοιξιάτικα παπούτσια: 16 τάσεις και 15 παπούτσια που ήδη έχουμε αγοράσει!!!

Η αγάπη μου για τα παπούτσια ξεκίνησε όταν ήμουν περίπου 13 χρονών και ο μπαμπάς μου μού αγόρασε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που υποτίθεται ότι ήταν τα πιο in sneakers στο γυμνάσιο! Μέχρι τότε δεν έδινα μεγάλη σημασία ούτε στα παπούτσια αλλά ούτε και σε άλλα αξεσουάρ. Θυμάμαι ήταν η ίδια χρονιά που με έπιασε μια ακατανίκητη μανία να πιάνω τα μαλλιά μου κοτσιδάκια και να φοράω συνέχεια hair clips. Πού να ήξερα τότε ότι πάνω από 20 χρόνια μετά τα dad sneakers και τα hair clips θα ήταν 2 από τα πιο δημοφιλή trends του 2019! Από τότε η μανία μου για τα παπούτσια μεγάλωσε και μεγάλωσε σε σημείο που πλέον στο σπίτι μου έχω 2 μεγάλες παπουτσοθήκες που χωράνε μόνο μερικά από τα παπούτσια που έχω, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κουτιά σε άλλα σημεία του σπιτιού, στο πατρικό μου σπίτι αλλά και στην αποθήκη μας.

Ποιο είναι το πρόβλημά μου με τα παπούτσια; Πως έχω αρκετά ζευγάρια που δεν έχω φορέσει ούτε μια φορά. Γιατί τα αγοράζω; Γιατί μόλις δω ένα ζευγάρι που μου αρέσει πολύ νιώθω ότι απλά θέλω να υπάρχει στην ντουλάπα μου ακόμα κι αν δεν το φορέσω ποτέ.

Φέτος η μόδα στα ανοιξιάτικα παπούτσια καλύπτει μια τεράστια γκάμα και έχω τόσα πολλά να σου δείξω που έχω ενθουσιαστεί. Έχω αποφασίσει να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε οικονομικές επιλογές κατά κύριο λόγο και παπούτσια που δεν κοστίζουν πολλά χρήματα αλλά αξίζει να αποκτήσεις. Το μόνο για το οποίο μπορώ να σε βεβαιώσω είναι ότι εδώ θα δεις ΟΛΕΣ μα ΌΛΕΣ τις τάσεις στα παπούτσια της άνοιξης του 2019.

Παπούτσια με λεπτομέρειες από πούπουλα

Tα παπούτσια με πούπουλα μου θυμίζουν συνήθως την Carrie Bradshaw και δεν γίνεται να μην τα λατρεύω από τη στιγμή που κάνω αυτή τη σύνδεση στο μυαλό μου!

Μules 

Όσο κι αν αντιστάθηκες τα προηγούμενα χρόνια σε αυτά τα παπούτσια φέτος δεν θα τα καταφέρεις και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μην τα καταφέρεις. Σε προκαλώ να βρεις ένα ωραίο ζευγάρι mules (φλατ ή heels) και να επενδύσεις σε αυτά.

Funny heels 

Τα τακούνια αποκτούν προσωπικότητα γιατί πολύ απλά δεν τους «αρέσει» να χωρίζονται μόνο σε στιλέτο και τετράγωνα! Τι μένει; Να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει.

Clear shoes 

Α ρε Kim (Kardashian) τι μας κάνεις; Αυτά τα δευτεροκλασάτα (κάποτε) παπούτσια έγιναν trend και για κάποιο ανεξήγητο λόγο θέλω να τα συμπεριλάβω στη συλλογή μου.

Low heels 

Αυτά τα μυτερά γοβάκια που κάνουν τρίγωνο στη μέση και έχουν μέτριο έως χαμηλό τακούνι..ναι ΑΥΤΑ! είναι από τα πιο αγαπημένα μου.

Slouchy boots 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποκτήσω φέτος ένα ζευγάρι slouchy boots. Μπορεί να τις αφήσω για τις αγορές που κάνω στις αρχές φθινοπώρου αλλά θα τις αγοράσω σίγουρα. It’s a deal!

Οrange shoes

Tο πορτοκαλί, το burnt orange, το marigold yellow και γενικά όλες οι αποχρώσεις της φωτιάς είναι χρώματα που αγαπάμε πολύ αυτή την άνοιξη.

Kρόσσια

Τα ανοιξιάτικα παπούτσια με κρόσσια είναι η καλοκαιρινή version των cow boots. Μπορείς να τα φορέσεις με τζιν βερμούδα, δερμάτινη ζώνη και cow shirt για ένα western look που εντυπωσιάζει.

Λευκές ανοιξιάτικες μπότες

Τα λευκά μποτάκια δεν είναι χειμερινά παπούτσια! Μπορείς να τα φοράς όλο τον χρόνο και αυτό προτείνουν και οι πιο γνωστοί σχεδιαστές.

Φλοράλ σχέδια

Αν δεν φορέσεις φλοράλ σχέδια την άνοιξη πότε θα το κάνεις; Φέτος οι top designers παγκοσμίως επενδύουν σε παπούτσια με φλοράλ prints και εγώ σκέφτομαι ήδη πολύ σοβαρά αν θα υιοθετήσω και αυτή την τάση.

Animal prints

Τα animal prints είναι τόσο δημοφιλή που δεν πάει ο νους σου! Και να σου πω και κάτι; Αυτή την τάση την απολαμβάνω πολύ! Γιατί είναι sexy, δίνει στιλ σε κάθε σου look και έχει πολύ πολύ ενδιαφέρον. Για την άνοιξη προτίμησε τα zebra και snake prints.

The new clear shoes

Mια εναλλακτική εκδοχή των clear shoes είναι αυτή που θα δεις στη φωτογραφία παρακάτω. Συνδυασέ τα με kitten heels που είναι εξίσου δημοφιλή θα πετύχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Πλεκτά

Αχ και να έπιανε το χέρι μου να κεντήσω και να δημιουργήσω τα πιο τέλεια πλεκτά παπούτσια! Δυστυχώς δεν το έχω καθόλου με τη ραπτική και γι’αυτό θα επαναπαυθώ στα σχέδια που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο.

Ugly sandals

Δεν πάνε να λένε ότι τα ugly sandals ζούνε τις μεγαλύτερες στιγμές της δόξας τους…εγώ θα δυσκολευτώ πολύ να αγοράσω ένα ζευγάρι τέτοιου είδους σανδάλια. Εσύ;

Chunky platforms

Επιτέλους μια φρέσκια πινελιά (με vintage γοητεία) που θα μας χαρίσει ύψος και στιλ! Τα chunky platforms ήρθαν για να μείνουν και φέρνουν μαζί τους όλη τη γοητεία των 70’s.

Παλ πράσινο

Eίναι ένα χρώμα που αγαπάμε πολύ αυτή την άνοιξη στα παπούτσια μας και αποτελεί μια από τις hot pale αποχρώσεις της σεζόν!

Πώς φοράνε τις παραπάνω τάσεις γυναίκες με στιλ σε όλο τον κόσμο;

 

Σου έχω μια ακόμα έκπληξη! Θα σου δείξω τα ανοιξιάτικα παπούτσια που θα φορέσω εγώ αυτή τη σεζόν και έχω ήδη συμπεριλάβει στην γκαρνταρόμπα μου.

– SHOE No1 –

Αααααχ! Αυτά τα παπούτσια τα είδα πέρυσι στα Zara και αμέσως τα ερωτεύτηκα. Δεν τα φόρεσα ούτε μια φορά αλλά φέτος ευελπιστώ να τολμήσω να τα υιοθετήσω σε καθημερινά αλλά και πιο επαγγελματικά looks.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το πολύ ιδιαίτερο τακούνι σε συνδυασμό με τις πουά διαφάνειες και το ιδιαίτερο κόψιμο όλου του παπουτσιού. Θα σου πω και την αλήθεια! Τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρα δεν κολάκευαν πολύ τα πόδια μου και όποτε δοκίμαζα να τα φορέσω με έσφιγγαν τόσο πολύ που τα έβαζα πίσω στην παπουτσοθήκη μου. Φέτος που το revenge body είναι σε εξέλιξη κάτι μου λέει ότι θα τολμήσω να τα φορέσω. Άλλωστε πλέον έχω πειστεί πως δεν έχει τόση σημασία πόσα κιλά είσαι ή τι αδυναμίες έχεις στο σώμα σου. Αν καταφέρεις να αποδεχτείς τον εαυτό σου σε όλους τους τομείς θα σου αρέσεις όπως και να είσαι. Η Ashley Graham, το στιλ και η φιλοσοφία της με έχουν πείσει πως πάνω από όλα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και το πώς αισθάνεσαι εσύ με αυτόν.

Πώς θα τα φορέσω; Με cropped jeans και t-shirts!

– SHOE No2 –

Άλλο ένα ζευγάρι που απέκτησα πέρυσι από το ASOS και δεν έχω φορέσει ακόμα ούτε μια φορά.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Μου θύμιζαν κάτι ρετρό παπούτσια παλαιότερων δεκαετιών και λάτρεψα το  snake print τους πριν καν γίνει μόδα. Φέτος το συγκεκριμένο print είναι πιο popular από ποτέ και θα σου συνιστούσα να αγοράεις ένα είτε σε φλατ είτε σε ψηλοτάκουνο σχέδιο.

Πώς θα τα φορέσω; Mε μια πλισέ φούστα και t-shirt.

– SHOE No3 –

Oι αγαπημένες μου εσπαντρίγιες, σε μια από τις πιο αγαπημένες αποχρώσεις της σεζόν.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το ιδανικό ύψος που έχουν ώστε να φοριούνται χωρίς να κουράζουν πού το πόδι! Το χρώμα τους είναι τόσο ωραίο και δεν φαντάζεσαι πόσο πιο ωραίο δείχνει πάνω σε μαυρισμένη επιδερμίδα.

Πώς θα τα φορέσω; Με μίντι φορέματα με puffy sleeves!

– SHOE No4 –

Aυτά τα ανοιξιάτικα cow boots τα έχω εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν τα έχω φορέσει πάνω από 2-3 φορές. Φέτος έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να τα υιοθετήσω ξανά και ξανά.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; To βολικό τους τακούνι, το απότοο κόψιμο ακριβώς στο ύψος του αστραγάλου και ο συνδυασμός μαύρου δέρματος με ξύλινου τακουνιού.

Πώς θα τα φορέσω; Με τζιν καμπάνα και μακριές ζακέτες.

– SHOE No5 –

Αυτά τα ανοιξιάτικα παπούτσια τα αγόρασα από τα Zara πριν 2 χρόνια μαζί με το Μαρινάκι μου (μια πολύ αγαπημένη μου φίλη). Εκείνη τα πήρε σε ροζ και εγώ σε μπεζ. Μαρίνα μου μάλλον θα σε απογοητεύσω αλλά τα έχω φορέσει μόνο μια φορά. Φέτος αυτό αλλάζει!

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Τα 3 εκατοστά ύψους που έχουν, το casual style τους και το πόσο βολικά και άνετα δείχνουν. (Δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο άνετα όσο φαίνονται)

Πώς θα τα φορέσω; Με τζιν και t-shirts!

– SHOE No6 –

Aυτά τα Tamaris πέδιλα θυμάμαι πως τα χρυσοπλήρωσα αλλά δεν τα φόρεσα ούτε μια φορά. Καλά τι πρόβλημα έχω;

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Ο ανασηκωμένος πάτος και το χρυσό slider. Γιατί δεν τα φόρεσα; Γιατί πάντα είχα μια υποψία ότι δείχνουν τα πόδια μου πιο χοντρά από ότι είναι.

Πώς θα τα φορέσω; Με σορτς και ολόσωμο μαγιό στις διακοπές.

– SHOE No7 –

Τα flatforms είναι μια από τις top τάσεις της άνοιξης! Και να σου πω και κάτι; Αυτά τα ανοιξιάτικα παπούτσια είναι τόσο άνετα που δεν μπορείς να το διανοηθείς. Αρκεί βέβαια να αγοράσεις καλή ποιότητα.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το χρώμα τους (μαύρο που πάει με όλα), το ύψος τους (ιδανικό για να χορεύω κρητικά σε γάμους), το στιλ τους! Είχα δοκιμάσει ακριβώς το ίδιο σχέδιο και σε ακόμα πιο ψηλή πλατφόρμα και χαίρομαι τόσο μα τόσο πολύ που τελικά αγόρασα αυτά τα παπούτσια. Χαλάλι τα χρήματα που έδωσα!

Πώς θα τα φορέσω; Με τα πάντα!

– SHOE No8 –

Όταν αγόρασα αυτά τα ανοιξιάτικα παπούτσια από τα Oysho πέρυσι το καλοκαίρι, δεν περίμενα ποτέ πως δεν θα τα αποχωριστώ ούτε για μια μέρα στις διακοπές μου. Τα καλύτερα 25-30 ευρώ που έδωσα!

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα ανοιξιάτικα παπούτσια; Ό,τι είναι εσπαντρίγιες, που φοριούνται πολύ την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι, έχουν λίγο έξτρα πάτο για να σου χαρίσουν 1-2 πόντους ύψους και δένουν με κορδόνια, μια λεπτομέρεια που δίνει στιλ σε κάθε σου look.

Πώς θα τα φορέσω; Με cropped jeans, με φορέματα, με ολόσωμες φόρμες αλλά και με σορτς.

– SHOE No9 –

Φέτος τον χειμώνα φορέθηκαν πάρα πολύ τα animal prints και μάλιστα οι σχεδιαστές επένδυσαν περισσότερο στα snake prints. Ωστόσο τη φετινή άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι τα παπούτσια που θα φορεθούν πολύ είναι αυτά που έχουν zebra print.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Τα sliders είναι απίστευτα δημοφιλή τα τελευταία καλοκαίρια και χαίρομαι που έχω το συγκεκριμένο ζευγάρι στη συλλογή μου. Το zebra print δίνει στιλ στα ανοιξιάτικα looks μου απλά θα τα προτιμούσα με πιο μαλακό πάτο.

Πώς θα τα φορέσω; Με μάξι και μίντι casual φορέματα!

– SHOE No10 –

Όταν η Rihanna συνεργάστηκε με την Puma η γνωστή εταιρία άρχισε να λανσάρει πολύ πιο ενδιαφέροντα κομμάτια. Αυτό το ζευγάρι με τα χοντρά κορδόνια με κέρδισε αμέσως.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Τα statement κορδόνια, οι μεγάλοι φιόγκοι, το σατέν ύφασμα είναι υλικά και λεπτομέρειες που μας αρέσουν όταν συνδυάζονται. Γι’αυτό και εγώ λάτρεψα αυτό το σχέδιο που το αγόρασα με 2 διαφορετικά κορδόνια (μαύρο σατέν και μαύρο με λευκές ρίγες). Γιατί δεν τα φοράω συχνά; Δυστυχώς τα γεματούτσικα πόδια μου δεν κολακεύονται ιδιαίτερα με αυτά τα παπούτσια. Hopefully αν χάσω 4-5 κιλά ακόμα θα τα ευχαριστηθώ περισσότερο.

Πώς θα τα φορέσω; Με τζινάκια και t-shirts.

– SHOE No11 –

Ένα ζευγάρι ανοιξιάτικα παπούτσια που θα αγόραζα και θα ξαναγόραζα είναι οι συγκεκριμένες πλατφόρμες. Ό,τι πιο βολικό, άνετο και στιλάτο έχω ψωνίσει τα τελευταία χρόνια.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το ύψος τους είναι ιδανικό, ο πάτος πολύ μαλακός και το χρώμα ταιριάζει και συνδυάζεται με κάθε σου ρούχο! Επιπλέον είναι τα παπούτσια που κουβαλάω σε κάθε γάμο όταν θέλω να βγάλω τα ψηλοτάκουνα που φοράω και να φορέσω κάτι πιο άνετο.

Πώς θα τα φορέσω; Σε κάθε γάμο ή επίσημο event του καλοκαιριού.

– SHOE No12 –

Νομίζω δεν χρειάζεται να σου συστήσω τις Ipanema σαγιονάρες. Κάθε χρόνο στην αρχή ή στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν αγοράζω ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Φέτος ποντάρω σε αυτές τις καφέ-μεταλλιζέ. Άλλωστε φέτος οι σαγιονάρες αποτελούν μια από τις πιο δυναμικές τάσεις και πάρα πολλές fashionistas τις υιοθετούν ακόμα και με τα πιο επίσημα looks τους.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το ιδιαίτερο χρώμα τους, που φέτος είναι και τάση, και το γεγονός ότι φοριούνται και ταιριάζουν σε κάθε σύνολο που θα φορέσω.

Πώς θα τα φορέσω; Με τα πάντα!

– SHOE No13 –

Φέτος την άνοιξη ήθελα να πάρω ένα μποτάκι με έξτρα πάτο που να μπορώ να φοράω καθημερινά και να μου χαρίζει έξτρα πόντους στιλ (και ύψους). Δυστυχώς τα φόρεσα μόνο μια φορά γιατί είναι τόσο σκληρά που με πληγώνουν ακόμα. Ωστόσο θεωρώ πως αυτού του είδους τα παπούτσια είναι φανταστική επιλογή για κάθε μέρα.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Το απλό μαύρο δέρμα τους σε συνδυασμό με τον πιο athelisure πάτο τους.

Πώς θα τα φορέσω; Με casual ντύσιμο, με τζιν παντελόνια, με φουτεράκια αλλά και με bomber jackets.

– SHOE No14 –

Kατά την ταπεινή μου γνώμη τα Superga και τα Keds είναι 2 από τις καλύτερες μάρκες για πάνινα παπούτσια.

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Εγώ προτίμησα τα Keds γιατί μου φάνηκαν πιο μίνιμαλ και κομψά. Ήθελα οπωσδήποτε λευκό χρώμα και επέλεξα αυτό το σχέδιο που μοιάζει με δαντέλα καθώς οι δαντέλες είναι huge trend σε ρούχα αλλά και σε ανοιξιάτικα παπούτσια.

Πώς θα τα φορέσω; Με σορτς και crop tops (αν και εφόσον αποκτήσω το σώμα που θέλω).

– SHOE No15 –

Όταν πρωτοείδα τα ugly sneakers σκέφτηκα ότι είναι ένα παπούτσι που θα ήθελα να αποκτήσω. Είχα αγοράσει κάποια σχέδια της Reebok πριν 5-6 χρόνια πριν τα ugly sneakers γίνουν μόδα, και τα είχα λατρέψει!

Τι μου άρεσε στα συγκεκριμένα παπούτσια; Φέτος ήθελα να αποκτήσω ένα πιο ιδιαίτερο σχέδιο και αυτά τα Steve Madden sneakers τα αγάπησα από το πρώτο λεπτό. Οι neon λεπτομέρειες με κέρδισαν αμέσως, όπως και η κυριαρχία του λευκού χρώματος που πάντα με κερδίζει στα sneakers.

Πώς θα τα φορέσω; Τα φοράω εδώ και 2 μήνες περίπου κάθε μέρα όλη μέρα και δεν μπορώ να τα αποχωριστώ με τίποτα.

Πηγή: faysbook.gr