Ομορφιά, Πρόσωπο

Γυαλίζει το πρόσωπό σου; Έτσι θα καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα!!

Είναι καλοκαίρι και η ζέστη σε συνδυασμό με ένα λιπαρό δέρμα σημαίνει κατευθείαν γυαλάδα στο πρόσωπο. Οι πόροι εκκρίνουν φυσικά έλαια ώστε το δέρμα σας να είναι συνεχώς ενυδατωμένο και όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το μακιγιάζ σας, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτή η λιπαρή εικόνα που θέλετε να αλλάξετε.

Πώς θα το πετύχετε; Με αυτά τα 4 πανεύκολα κόλπα!

#1: Καλός καθαρισμός

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, ιδανικά χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό με τουλάχιστον 2% περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ. Το συγκεκριμένο συστατικό διασπά τη λιπαρότητα της επιδερμίδας χωρίς να ξηραίνει το πρόσωπό σας.

#2: Σωστή διατροφή

Είναι γνωστό ότι η ομορφιά ξεκινάει από μέσα. Ό,τι εισέρχεται στον οργανισμό σας, επηρεάζει την εξωτερική σας εμφάνιση. Καλό είναι να αποφύγετε τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος όπως τα καυτερά ή πικάντικα φαγητά και να περιορίσετε την κατανάλωση του αλκοόλ. Αντίθετα, προσθέστε καρότα, πεπόνι και σπανάκι στη διατροφή σας. Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α, μειώνουν την παραγωγή ελαίων στο πρόσωπο σας.

#3: Λιγότερες κρέμες προσώπου

Καλύτερα αποφύγετε να απλώνετε κρέμα νυχτός πριν κοιμηθείτε. Προτιμήστε μια ελαφριά λοσιόν, ή έναν ορό ενυδάτωσης, ο οποίος θα «φωτίσει» το δέρμα σας χωρίς να το κάνει να γυαλίζει.

#4: Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα

Με ένα βαμβάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει πολύ μικρή ποσότητα οινοπνεύματος, περάστε την ζώνη-T (μέτωπο, μύτη και πηγούνι). Το οινόπνευμα απομακρύνει την γυαλάδα. Προσοχή! Χρησιμοποιήστε το με φειδώ γιατί αφυδατώνει της επιδερμίδα.

Πηγή: womentalk.gr