Σώμα

Εύκολες πιλάτες στο σπίτι χωρίς όργανα

Οι πιλάτες είναι από τις μορφές γυμναστικής που μπορούν να γυμνάσουν όλο το σώμα και ταυτόχρονα να σε χαλαρώσουν. Πριν καιρό ξεκίνησα να κάνω σε ένα γυμναστήριο, όμως λόγω χρόνου αναγκάστηκα να το σταματήσω. Δεν τα παράτησα όμως και έκανα τις ασκήσεις που τόσο καιρό έμαθα το σπίτι. Σκέφτεσαι πως είναι δυνατόν να κάνεις και εσύ εφόσον δεν έχεις κάνει πότε.

Το καταπληκτικό με τις pilates είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο προχωρημένο είναι το επίπεδο σου, μπορείς να κάνεις όλες τις ασκήσεις. Στην αρχή πιο συντηρητικά και μετά θα παρατηρήσεις ότι το σώμα σου θα βελτιώνεται και θα προχωράει μόνο του. Θα σου αποδείξω, δείχνοντας σου 7 εύκολες ασκήσεις για pilates στο σπίτι! Πάμε να τις κάνουμε μαζί.

Το κατοστάρι

πρώτη άσκηση πιλάτες

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, για να χτίσουμε αυτούς τους υπέροχους κοιλιακούς. Σήκωσε τα πόδια σου σε ορθή γωνία όπως στην εικόνα. Σήκωσε το κεφάλι σου ελαφρώς ώστε να σφίξουν οι κοιλιακοί σου, φέρε τα χέρια σου παράλληλα με το σώμα σου και ξεκίνα να τα κινείς πάνω κάτω ελαφρώς. Κάνε 5 σετ των 10 επαναλήψεων.

Κύλησε σαν μπάλα

άσκηση πιλάτες, κύλισμα

Από τις πιο διασκεδαστικές ασκήσεις είναι το κύλισμα σαν μπάλα. Λύγισε τα γόνατα σου ώστε οι μυτούλες των ποδιών σου να ακουμπούν στο πάτωμα. Πιάσε με τα χέρια σου το πίσω μέρος των μηρών σου και κύλησε προς τα πίσω. Κράτησε τα γόνατα σου χώρια και του ώμους ανοιχτούς έτσι ώστε όταν επανέρχεσαι στην αρχική θέση, το κεφάλι σου να χαμηλώνει ανάμεσα στα γόνατα. Κάνε την άσκηση 5 φορές.

Κυκλικές κινήσεις με το πόδι

κυκλική άσκηση για τα πόδια

Απλή και εύκολη άσκηση. Ξάπλωσε με ίσια την πλάτη και τα χέρια παράλληλα με το σώμα. Λύγισε το ένα πόδι όπως την εικόνα και σήκωσε ψηλά- όσο μπορείς το άλλο. Ξεκίνα να κάνεις μικρά νοητά κυκλάκια. Επανάλαβε την άσκηση για 4 σετ από 5 φορές και έπειτα κάνε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Το ένα πόδι τεντωμένο

κοιλιακοί με ένα τεντωμένο πόδι

Ξάπλωσε με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Κράτησε τα γόνατα σου κλειστά μεταξύ τους και σφίξε τους προσαγωγούς. Ξεκίνα να κάνεις κοιλιακούς με τα δάχτυλα των χεριών σου να φτάνουν όσο γίνεται πιο κοντά στα δάχτυλα των ποδιών. Κάνε 5 σετ των 5 επαναλήψεων και έπειτα άλλαξε πόδι.

Κρις κρος

κρις κρος, ediva.gr

Ξάπλωσε και τύλιξε τα χέρια σου γύρω από το κεφάλι. Ανασήκωσε το ελαφρά και έπειτα ξεκίνα να φέρνεις τα πόδια σου εναλλάξ- κρις κρος- κοντά στο στήθος σου. Κάνε 4 σετ των 4 επαναλήψεων. Σε κάθε επανάληψη προσπάθησε να κάνεις το κρις κρος και πιο γρήγορα.

Όρθιοι κοιλιακοί

άσκηση πριόνι

Κάθισε με ανοιχτά τα πόδια. Άνοιξε τα χέρια σου και στρίψε το σώμα σου φέρνοντας το δεξί σου χέρι στο αριστερό σου πόδι. Κάνε 10 επαναλήψεις και έπειτα άλλαξε χέρι και πόδι. Αν το θεωρείς μονότονο και βαρετό, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις εναλλάξ τους όρθιους αυτούς κοιλιακούς. Απλά να θυμάσαι από 10 σε κάθε πλευρά.

Στάση γοργόνα

στάση γοργόνα

Κάτσε πάνω στο δεξί γοφό σου και κράτα τα πόδια σου ενωμένα στην αριστερή πλευρά όπως στην εικόνα. Με το αριστερό σου χέρι κράτα τον αστράγαλο σου και σήκωσε το δεξί σου χέρι ψηλά. Ξεκίνα να πλαγιάζεις προς τα πόδια σου κρατώντας ίσιο τον κορμό και το χέρι τεντωμένο. Θα πρέπει να νιώθεις ένα μικρό τράβηγμα στην δεξιά σου πλευρά. Κράτα την στάση για ένα λεπτό και επανάλαβε για ακόμη ένα. Έπειτα, άλλαξε πλευρά και κάνε το ίδιο.

Πηγή: www.ediva.gr