Σώμα

5 Βασικά λάθη που κάνεις όταν κάνεις μπάνιο!

Βασικά λάθη που κάνεις όταν κάνεις μπάνιο. Μια πρόταση γεμάτη ενδιαφέρον, μιας και πόσο λάθος μπορείς να κάνεις σε μια τόσο απλή διαδικασία, σωστά; Το συνηθέστερο είναι ότι δεν ξεπλενόμαστε καλά και όλο και κάπου υπάρχει μια σαπουνάδα. Όχι ότι αυτό είναι τραγικό σφάλμα, απλώς όταν μένει σαπουνάδα, η επιδερμίδα ερεθίζεται και αφυδατώνεται πιο εύκολα.

Σαν γυναίκες που είμαστε μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα καυτό μπάνιο και να είμαστε μέσα για ώρες και να μουλιάζουμε. Καλά όλα αυτά, όμως επειδή θέλουμε να φροντίζουμε και την επιδερμίδα μας, ίσως κάποια πράγματα πρέπει λίγο να τα αλλάξουμε.  Αυτά είναι και τα λαθάκια που θα δούμε σήμερα, έτσι ώστε το μπάνιο σου να το απολαμβάνει τόσο εσύ όσο και το δέρμα σου.

Τι να αποφύγεις όταν κάνεις μπάνιο

Περνάς πολλές ώρες στο μπάνιο

μπάνιο με σαπουνάδες

Πόσο τέλεια είναι αυτή η αίσθηση με το ζεστό νερό πάνω στο σώμα μας και η χαλάρωση που μας προσφέρει, έτσι δεν είναι; Βέβαια, οι ειδικοί λένε πως 10 με 15 λεπτά είναι αρκετά για να καθαρίσουμε όλο μας το κορμί και πως είναι και ο ιδανικός χρόνος για μπάνιο. Μα θα μου πεις αυτό είναι σαν να κάνεις ένα ντουζάκι. Ναι κορίτσια μου, ξεχάστε τα μισάωρα κάτω από το τηλέφωνο του μπάνιο. Δε λέω απολαυστικό μεν, αλλά η επιδερμίδα αφυδατώνεται φουλ και θα παραπονιέται. Επίσης, οι ειδικοί λένε να κάνουμε μπάνιο με πλάτη στην πίεση του νερού για να προστατεύουμε την επιδερμίδα του προσώπου

Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

κοπέλα κάνει ντουζ

Είναι μια συνήθεια που ευτυχώς αποφεύγω μιας και η αίσθηση του να καίγεται η σάρκα μου από το καυτό μπάνιο δε μου προκαλεί ευχαρίστηση. Παρόλα αυτά, οι φίλες μου το λατρεύουν και το απολαμβάνουν όσο τίποτα άλλο. Το θέμα είναι ότι το καυτό νερό είναι ένα από τα λάθη όταν κάνεις μπάνιο. Για αρχή το πολύ ζεστό νερό απομακρύνεις τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και έπειτα δεν βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Για αυτό ένα χλιαρό προς κρύο μπάνιο είναι ιδανική θερμοκρασία.

Να χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι ή όχι;

κοπέλα κάνει μπάνιο

Και εδώ έρχεται η απορία του αιώνα. Η αλήθεια είναι πως το σφουγγάρι του σώματος μπορεί να γίνει εστία μικροβίων λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μην το χρησιμοποιούμε. Αν όμως δε μπορείς και εσύ, όπως και εγώ, χωρίς να τριφτείς με το σφουγγάρι για να νιώσεις καθαρή σου έχω λύση. Αφού κάνεις μπάνιο, ξέπλυνε καλά το σφουγγάρι σου και βγάλτο από το μπάνιο και άπλωσε το στην απλώστρα να στεγνώσει. Έτσι, το σφουγγάρι σου θα παραμείνει μακριά από την υγρασία και τη ζέστη του μπάνιου.

Πλένεις το πρόσωπο σου με αφρόλουτρο

ντουζ,ediva.gr

Το πρόσωπο μας είναι ευαίσθητο και θέλει σαπουνάκια για το πρόσωπο να το πλένεις, όχι με το αφρόλουτρο του σώματος. Δε θα πάθει τίποτα σοβαρό η επιδερμίδα σου αν κατά τη διάρκεια του μπάνιου, πλύνεις το πρόσωπο σου με το αφρόλουτρο του σώματος, απλά μετά όταν θα βγεις, θα παρατηρήσεις ότι θα υπάρχει ξηρότητα.

Χρησιμοποιείς σαπούνι

σαπούνι

Ναι σαν το πράσινο σαπούνι δεν έχει και ναι σαν την αίσθηση καθαριότητας που σου δίνει το σαπούνι επίσης δεν έχει. Το σαπούνι όμως φίλη μου, παρόλη την σούπερ δουλειά που κάνει από άποψη καθαριότητας, αφυδατώνει φουλ και την επιδερμίδα και μετά θα πρέπει να είσαι μια ώρα με τις ενυδατικές για να θρέψεις το δέρμα σου. Καλύτερα να χρησιμοποιείς ήπια ή και παιδικά αφρόλουτρα για να διατηρείς το δερματάκι σου απαλό και φρέσκο.

Πηγή: ediva.gr