Διατροφή, Σώμα

Θες να έχεις πιο επίπεδη κοιλιά; Δες τις 6 τροφές που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις

 

Η επίπεδη κοιλιά είναι κάτι που όλα τα κορίτσια θέλουν να αποκτήσουν, και συνήθως αυτούς τους μήνες αρχίζει και η εντατική προσπάθεια με γυμναστήρια και ειδική διατροφή. Δεν χρειάζεται όμως να δυσκολεύεις πολύ τη ζωή σου και να ταλαιπωρείς το σώμα σου, μιας και η πιο σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνεις, είναι στον τρόπο που τρως.

Ξεκίνα λοιπόν, με το να φροντίζεις για το φαγητό που παίρνεις μαζί σου στο γραφείο και επέλεξε να τρως snack τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό σου, κόβουν τις λιγούρες και σε απαλλάσσουν από την κατακράτηση υγρών. Επιπλέον τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από μία ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με αρκετή άσκηση.

Παρακάτω σου έχουμε και τις τροφές που μπορείς να φας και θα σε βοηθήσουν στο να αποκτήσεις μια πιο επίπεδη κοιλιά.

Σπαράγγια: Τα σπαράγγια που είναι γεμάτα με βιταμίνες είναι ότι χρειάζεσαι για το ξεφούσκωμα, χάρη στα υψηλά επίπεδα καλίου που βοηθούν στην απομάκρυνση των σωματικών υγρών.

Ginger: Το τζίντζερ περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται zingibain, το οποίο βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών, καθιστώντας το έτσι ένα εξαιρετικό πεπτικό βοήθημα.

Βρώμη: Η βρώμη είναι μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Μηλόξυδο: «Ξεπλένει» τις τοξίνες και ανακουφίζει από την κατακράτηση νερού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση των αερίων. Το ξίδι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα και συνδέεται με την απώλεια βάρους.

Σκόρδο: Ένα υγιές έντερο είναι απαραίτητο για να αποκτήσεις μια πιο επίπεδη κοιλιά. Και το σκόρδο είναι γεμάτο με μια φυσική χημική ουσία που ονομάζεται αλικίνη. Όταν αφομοιώνεται, η αλικίνη αντιδρά με το αίμα για να δημιουργήσει ένα προϊόν ικανό να εξοντώσει πολλά επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και περίσσεια αέρια ειδικά στον πεπτικό σωλήνα.

Μάραθος: Ο μάραθος είναι μια εξαιρετική πεπτική βοήθεια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μαγγάνιο και κάλιο.

Πηγή: queen.gr