Διατροφή

4+1 βραδινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά!

Oι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να χάσουν κιλά κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθουν ότι θα τα καταφέρουν. Όταν όμως έρχεται το βράδυ τότε οι αντιστάσεις πέφτουν, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν στους διατροφικούς πειρασμούς. Εάν κάθε φορά που γυρνάτε σπίτι νιώθετε ότι όλη η προσπάθεια της ημέρας πήγε χαμένη, τότε συνεχίστε την ανάγνωση.

Να τρώτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα και να αποφεύγετε τα σνακ. Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hepatology διαπίστωσε πως εάν εστιάσουμε σε ένα βραδινό γεύμα, αντί να τσιμπολογάμε, θα χάσουμε πιο εύκολα τα κιλά.

Μειώσετε την ποσότητα. Οι περισσότεροι όταν γυρνάνε στο σπίτι κουρασμένοι από τη δουλειά, ανοίγουν το ψυγείο και τρώνε ό,τι βρούνε μπροστά τους. Ενώ την ημέρα συνήθως έχουν πολλές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μην τρώνε και να νιώθουν πως θέλουν να φάνε τα πάντα το βράδυ.

Κοιμηθείτε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ. Ο ποιοτικός ύπνος είναι ένας ισχυρός σύμμαχος της απώλειας βάρους. Μια έρευνα έδειξε πως όσοι κοιμούνται επαρκείς ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές τρώνε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται 5 ώρες ή και λιγότερο.

Σταματήστε να ελέγχετε συνέχεια το Facebook. Μπορεί αυτή η συμβουλή να σας φαίνεται περίεργη, όμως μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Women & Health έδειξε πως όσοι περνάνε πολλές ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυσκολεύονται να χάσουν βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν ασχολούνται τόσο πολύ με το διαδίκτυο.

Κοινωνικοποιηθείτε. Αντί να κάθεστε κάθε βράδυ στον καναπέ του σαλονιού σας, μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα έτσι σώστε να ξεχνιέστε και να μην κάνετε επιδρομές στο ψυγείο. Μιλήστε στο τηλέφωνο ή πηγαίνετε μια βόλτα.

Πηγή: jenny.gr