ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά, Σώμα

Μάθε ποια είναι η σωστή ρουτίνα για να βάζεις αντηλιακό

Το αντηλιακό αποτελεί τον καλύτερο μας φίλο, ειδικά αυτές τις ημέρες. Όμως, πόσο σωστά γίνεται άραγε η χρήση του;

Λάθος 1ο:

Δεν φοράς αντηλιακό
Η ανάγκη σου να μαυρίσεις και να δείχνεις πιο σέξι από ποτέ σε οδηγεί στην εύκολη λύση, του να μην εφαρμόζεις αντηλιακό. Αυτό όμως που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι ότι με αυτή σου την κίνηση μπορεί να μαυρίζεις, ή να κοκκινίζεις πιο εύκολα, αλλά άλλο τόσο γρήγορα θα το αποβάλλεις, καθώς τα «καμμένα» κύτταρα της εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος θα αποβληθούν άμεσα από τον οργανισμό, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι κάτι έχει πάει στραβά και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του, στην προκειμένη το ξεφλούδισμα, προκειμένου να επαναφέρει την υγεία της επιδερμίδας σου.

Λάθος 2ο:

Βάζεις λίγη ποσότητα αντηλιακού
Με αφορμή την πιο πάνω ανάγκη σου, τοποθετείς μια μικρή ποσότητα αντηλιακού σε σημεία όπως οι ώμοι ή το πρόσωπο, αφήνοντας εκτεθειμένα σημαντικά μέρη, όπως το μπούστο, ο λαιμός, η κοιλιά και άλλα, ενώ εσύ νομίζεις ότι είσαι προστατευμένη. Να ξέρεις ότι η ιδανική ποσότητα αντηλιακού για έναν άνθρωπο είναι ίση με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ για το σώμα και με ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο. Φυσικά, παίζει ρόλο η σωματική διάπλαση του καθενός.

Λάθος 3ο:

Δεν ανανεώνεις
Αν μπεις σε διαδικασία να βάλεις αντηλιακό και να πετύχεις ένα βαθύ και υγιές μαύρισμα, τότε πρέπει να το κάνεις σωστά. Μην νομίζεις ότι βάζοντας αντηλιακό μια φορά θα είσαι προστατευμένη για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Μην ξεχνάς να κάνεις ανανέωση κάθε δύο ώρες ή κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα, αφότου έχεις στεγνώσει. Παράλληλα, εφάρμοζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα δροσερά mists, τα οποία θα αναπληρώσουν την χαμένη υγρασία της επιδερμίδας.

shutterstock_427818484

Λάθος 4ο:

Χρησιμοποιείς παλιό αντηλιακό
Τα αντηλιακά του προηγούμενου έτους – ή και παλαιότερων – κρίνονται ακατάλληλα για εκ νέου χρήση, καθότι ο δείκτης προστασίας τους έχει εξασθενήσει αισθητά, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν επαρκώς. Φρόντισε να προμηθεύεσαι μια ποσότητα αντηλιακών ικανή για μια σεζόν και να μην αφήνεις περισσεύματα για την επόμενη χρονιά.

Λάθος 5ο:

Βάζεις αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο
Μία συννεφιασμένη ημέρα δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην φορέσεις το αντηλιακό σου. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα, με αποτέλεσμα τα σημάδια του ήλιου στην επιδερμίδα σου να είναι εμφανή, είτε βραχυπρόθεσμα, με τη μορφή εγκαυμάτων και ερυθρότητας, είτε μακροπρόθεσμα, με λεπτές γραμμές και καφέ κηλίδες.

Πηγή: missbloom.gr