Διατροφή, Ομορφιά, Πρόσωπο

Αν ζηλεύεις την επιδερμίδα των μοντέλων, τότε μάθε ποιες τροφές επιλέγουν

Αν θέλεις λαμπερό δέρμα χωρίς makeup, βρήκαμε τη λύση και αυτή κρύβεται στη διατροφή σου!

Φρούτα του δάσους

Συνδύασε τα φρούτα του δάσους, μύρτιλλα, βατόμουρα ή φράουλες, με στραγγιστό γιαούρτι και βρόμη για ένα πρωινό που θα σε χορτάσει και θα κάνει καλό στο δέρμα σου από μέσα. Τα φρούτα του δάσους περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, αλλά είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και σε κρατούν χορτάτη για περισσότερες ώρες. (Αυτό σημαίνει πως θα νιώθεις και πιο ανάλαφρη.)

Χούμους

Μπορείς να φτιάξεις χούμους με διάφορα όσπρια αλλά και με ξηρούς καρπούς, όπως π.χ. ο ηλιόσπορος, και να το απολαύσεις με φρέσκα λαχανικά όποια ώρα της ημέρας χρειάζεσαι κάτι για να σε τονώσει και να σε χορτάσει υγιεινά. Γιατί ηλιόσπορους; Ο καρπός αυτός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, η οποία διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες που σημαίνει πως θα βοηθήσει το δέρμα σου να είναι πιο καθαρό και χωρίς σπυράκια.

Σπόροι chia

Φτιάξε μια πουτίγκα με σπόρους chia για ένα σούπερ υγιεινό πρωινό με… καλλυντική δράση για το δέρμα σου. Για τη βασική συνταγή θα χρειαστείς 1/4 φλ. βιολογικούς σπόρους chia, 1 φλ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, 1/4 κ.γ. βανίλια που θα γλυκάνεις με 1 κ.σ. μέλι, μαζί με 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου. Απλά αναμιγνύεις τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι. Άφησέ το βαζάκι στο ψυγείο όλη τη νύχτα και όταν ξυπνήσεις θα έχεις ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες. «Επιπλέον, οι σπόροι chia είναι χωρίς γλουτένη και με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ω3 λιπαρά οξέα, που κρατούν το δέρμα σου απαλό και λείο».

Ντομάτες

Φτιάξε μια απλή σάλτσα για τα ζυμαρικά σου με βιολογικές ντομάτες κομμένες σε κύβους που που θα αναμείξεις με ελαιόλαδο, φρέσκια πιπεριά και ξύσμα παρμεζάνας. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, που βοηθά το δέρμα να παραμένει σφριγηλό ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Το λυκοπένιο, συστατικό της ντομάτας που της χαρίζει το κόκκινο χρώμα της, προστατεύει την επιδερμίδα σου από την επίδραση του ήλιου και έχει αντιγηραντική δράση.

Kale

Πρόσθεσε kale στις σαλάτες ή στα smoothies σου και θα επωφεληθείς από τις διατροφικές του ιδιότητες αλλά και από τα αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στον οργανισμό και στην επιδερμίδα σου. Μια εξαιρετική πρόταση που συνδυάζει υλικά που έχουν όλα καλλυντική δράση για το δέρμα σου είναι ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου, στραγγιστό γιαούρτι, καρπούς του δάσους, μέλι και μερικά φύλλα kale.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα ακόμη συστατικό που κάνει θαύματα που για το δέρμα σου. Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό σνακ αν θέλεις να έχεις υγιή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και ατέλειες! Περιέχει πέντε ένζυμα, έξι διαφορετικές βιταμίνες, οχτώ λιπίδια, 12 μέταλλα, 17 ιχνοστοιχεία, 18 αμινοξέα, 18 βιοφλαβονοειδή (γνωστά ως αντιοξειδωτικά) και 26 αρωματικά συστατικά που το κάνουν μοναδικό προϊόν διατροφής που προστατεύει την υγεία και την ομορφιά σου.

Πηγή: shape.gr