Τα ατημέλητα σπαστά μαλλιά είναι η σύγχρονη cool εκδοχή της στιλιζαρισμένης μπούκλας. Από τους Calvin Klein και Miu Miu, μέχρι τους Ganni και Gucci, τα ελαφρώς σγουρά μαλλιά έκαναν αισθητή τη παρουσία τους στις πασαρέλες αυτής της σεζόν.


Miu Miu Spring/Summer 2019
©Getty Images

«Η ομορφιά των κυματιστών μαλλιών είναι πως αποτελούν μια ανάλαφρη εναλλακτική της αυστηρής μπούκλας», λέει ο George Northwood, hairstylist της Alicia Vikander και της Alexa Chung, καθώς και ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το χτένισμα της Meghan Markle μετά την επίσημη τελετή του γάμου της. «Λειτουργώντας σαν πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο, προσδίδουν μια νεανική, ζωηρή αίσθηση. Είτε έχετε ολόισια, είτε σγουρά μαλλιά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πετύχετε το συγκεκριμένο look».

 


Gucci Spring/Summer 2019
©Getty Images

Παρακάτω, αποκαλύπτει στη Vogue τα tips για κάθε τύπο μαλλιών.


Alicia Vikander
©Getty Images

Alexa Chung
©Getty Images

Το κατάλληλο μήκος

«Αν υπάρχει ένας κανόνας για να πετύχει κανείς το σωστό wavy look, αυτός είναι το σωστό μήκος, το οποίο μετριέται όταν μπορεί κανείς να τυλίξει μια τούφα δυο φορές γύρω από το ψαλίδι μαλλιών της αρεσκείας του», εξηγεί ο Northwood. «Πέρα από τις λεπτές μπούκλες που ταιριάζουν σε κοντά μαλλιά, τα πιο πετυχημένα χτενίσματα με μπούκλες γίνονται σε μακρύ καρέ ή μακριά μαλλιά».

Δουλέψτε με βάση την υφή των μαλλιών σας

Ο Northwood προτείνει να δουλευτεί το χτένισμα ανάλογα με την υφή και την ποιότητα των μαλλιών. «Για παράδειγμα, τα ίσια μαλλιά θα πρέπει να στεγνώνονται με κάποιο προϊόν που δίνει όγκο, ώστε να αποκτήσουν πιο άγρια υφή». Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά και η τρίχα χοντρή, τότε χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που να τα ελαφρύνει και να τα λειάνει λίγο πριν το στέγνωμα, ώστε να αποφευχθεί το φριζάρισμα.

Το κατάλληλο κούρεμα

«Τα σπαστά μαλλιά έχουν δυναμική και φυσική κίνηση», λέει στη Vogue ο Northwood. «Οποιοδήποτε κούρεμα θα πρέπει να γίνεται με βάση αυτό. Ένα κούρεμα ανάλαφρο, χωρίς αυστηρές γραμμές, επιτρέπει στα μαλλιά να έχουν φυσική κίνηση, δημιουργώντας ένα ανεπιτήδευτο look».

Σγουρά μαλλιά με φράντζα

«Μια λίγο πιο μακριά φράντζα ή αφέλειες- σαν της Alexa Chung και της Caroline de Maigret- λειτουργεί πιο σωστά με σγουρά μαλλιά, καθώς ακολουθεί τη φορά των μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Αν έχετε κοντές, πυκνές αφέλειες, τότε τα υπόλοιπα μαλλιά θα φαίνονται ‘ξένα’», εξηγεί. «Αν σκέφτεστε να τολμήσετε το wavy look, αφήστε τις αφέλειες να μακρύνουν». Εναλλακτικά, κρύψτε τη φράντζα ή τις αφέλειες κάτω από μια χοντρή σατέν στέκα.

Τα μυστικά για το απόλυτο wavy look

Για ένα πιο φίνο αποτέλεσμα καλό είναι τα μαλλιά να είναι φρεσκολουσμένα. «Αν θέλετε να πετύχετε ένα ατημέλητο, beachy look, τότε προτιμήστε να λουστείτε τη προηγούμενη μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα dry shampoo στις ρίζες και στη συνέχεια δουλέψτε με ένα ψαλίδι μαλλιών».

Όταν υπάρχει μια καλή βάση- έχετε στεγνώσει τα μαλλιά με ένα προϊόν για όγκο- εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα hairspray για να κρατήσουν τη φόρμα τους.

«Για τις τέλειες μπούκλες με ψαλίδι, τυλίξτε τα μαλλιά αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες και τη ρίζα. Όταν τα ξετυλίξετε, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και τραβήξτε τα ελαφρά προς τα κάτω. Έτσι, δημιουργείτε ένα πιο χαλαρό, λιγότερο στιλιζαρισμένο αποτέλεσμα».

Πηγή: vogue.gr