Αποκλείεται να μην έχετε αναζητήσει στο διαδίκτυο πανικόβλητες έστω και μία φορά πώς να ξεφορτωθείτε άμεσα ένα σπυράκι. Το ραντεβού που περιμένατε εδώ και μέρες είναι πλέον ώρες μακριά, και αν κρίνετε από το σπυράκι στο κούτελό σας, που σάς κοιτά επίμονα στον καθρέφτη, μάλλον θα χρειαστείτε τραπέζι για 3. Πριν αρχίζετε να δοκιμάζετε ό,τι tip βρείτε στο Google, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές του makeup artist της Meghan Markle, Daniel Martin, και της αισθητικού της, Sarah Chapman.

1. Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή κομπρέσα για να ηρεμήσετε την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο έλαιο τεϊτόδεντρου για τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του», λέει η Chapman.

2. «Δεν συστήνω σε κανέναν να σπάει τα σπυράκια μόνος του στο σπίτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι άνθρωποι είμαστε και μερικές φορές θέλουμε να τα πειράξουμε», εξηγεί η Chapman. «Για εμένα, το σημαντικό είναι να γίνεται σωστά και με καθαρά χέρια», λέει. «Αντί να πιέζετε την περιοχή, κουνήστε λίγο την επιδερμίδα γύρω από το σπυράκι με τα ακροδάχτυλά σας και εάν είναι έτοιμο θα σπάσει. Μετά από αυτό, μπορείς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις την περιοχή. Το σημαντικό είναι να μην το ξαναπιάσεις- αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις», λέει. Εάν πρόκειται να σπάσετε κάποιο σπυράκι στο σπίτι, θα σάς συμβούλευεα να έχετε πλύνει πρώτα το πρόσωπό σας και να έχετε κάνει ένα ζεστό ντους, ώστε να έχουν ανοίξει οι πόροι.

3. «Για να καλύψω ένα σπυράκι, παίρνω ένα τζελ κορτιζόνης και απλώνω μία πολύ λεπτή στρώση πάνω του», εξηγεί ο Martin. «Αυτό προστατεύει την περιοχή -Το αφήνω για 1-2 λεπτά πριν απλώσω από πάνω primer ματιών. Μετά το καλύπτω με κονσίλερ και foundation. Έτσι το μακιγιάζ δεν ακουμπά στην πραγματικότητα το σπυράκι», λέει.

Πηγή: marieclaire.gr