Μαλλιά

2+1 tips για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι

Εκτός από την επιδερμίδα μας και τα μαλλιά μας επηρεάζονται από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ακόμη, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει τόσο την συνολική υγεία όσο και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν! Ειδικά λοιπό, αν θέλετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν και να είναι υγιή και λαμπερά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

#1. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Εκτός από τα αντηλιακά προσώπου και σώματος, κυκλοφορούν και αντηλιακά για τα μαλλιά σας που θα σας χαρίσουν την μέγιστη προστασία. Εφαρμόστε το αντηλιακό στις άκρες των μαλλιών σας και όχι στο τριχωτό του κεφαλιού σας καθώς θα δημιουργηθεί λιπαρότητα.

 

#2. Φορέστε καπέλα

Ειδικά αν κυκλοφορείτε πολύ στην πόλη ένα καπέλο ή ένα μαντήλι σας είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Είναι η τέλεια λύση για να προφυλάξετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να είστε stylish, αντίθετα ένα ψάθινο καπέλο δίνει αμέσως ένα καλοκαιρινό αέρα στο outfit σας.

#3. Τα έλαια θα χαρίσουν λάμψη στα μαλλιά σας

Ορισμένα έλαια όπως τα έλαια από αβοκάντο, καρύδα και φυσικά το ελαιόλαδο προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορείτε να εφαρμόζετε μερικές σταγόνες από τα παραπάνω έλαια στα μαλλιά σας κάνοντάς τα αφενός πιο λαμπερά και αφετέρου δημιουργώντας μια τέλεια ασπίδα προστασίας από τον ήλιο.

Πηγή: jenny.gr