Διατροφή, Ομορφιά

Αυτές οι 2 τροφές κάνουν θαμπό το δέρμα μας!

Και ποια γυναίκα δε θέλει να έχει ένα πρόσωπο από πορσελάνη χωρίς ανεπιθύμητα σπυράκια, ρυτίδες, ακμή και όλα τα σχετικά. Νομίζω όλες θέλουμε αλαβάστρινη επιδερμίδα. Τι κάνουμε όμως για αυτό κορίτσια μου; Η αλήθεια είναι ότι οι κρέμες προσώπου, η ενυδάτωση και η γυμναστικούλα βοηθάνε. Δεν είναι όμως η λύση.

Ξέρεις πως η σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα και, ας το παραδεχτώ επιτέλους για όλες μας, δεν είναι κάτι που τηρούμε κατά γράμμα. Καταλαβαίνω ότι οι ατασθαλίες θα συμβαίνουν, ειδικά τις μέρες που έχουμε περίοδο, αλλά κορίτσια μου αν είναι να έχουμε λαμπερή επιδερμίδα όλον τον χρόνο καλό είναι να αποφύγουμε 2 τροφές. Ποιες είναι αυτές; Ακολούθησε με και θα σου πω αμέσως.

Ζάχαρη

Ναι η ζάχαρη είναι σχεδόν παντού και στα πάντα γύρω μας. Ναι είναι φορές που δε μπορείς να την αποφύγεις. Είναι όμως και φορές που μπορείς! Η ζάχαρη είναι από τις αιτίες που φουντώνει η ακμή και που βλέπεις ξάφνου σπυράκια να εμφανίζονται. Οι ειδικοί λένε, ότι αν πια τόσο δε μπορούμε την έλλειψη ζάχαρης, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι.

Βεβαίως! Και μάλιστα το μέλι επειδή είναι τόσο γλυκό, θα χρησιμοποιείς και λιγότερη ποσότητα, οπότε θα είναι ακόμα πιο υγιεινό το γλυκάκι σου και ο καφές σου. Ναι στον καφέ μπορείς να βάλεις μέλι και έχει καταπληκτική γεύση. Σκέψου ότι εγώ τον πίνω σκέτο και όταν πονάει ο λαιμός μου βάζω λίγο μέλι στον καφέ μου-γιατί δε μου αρέσει το τσάι- και έχει φανταστική γεύση. Δοκίμασε το και ευχαρίστησε με αργότερα.

Τρανς λιπαρά

Τι είναι τρανς λιπαρά; Είναι όλα εκείνα τα συστατικά που βρίσκονται μέσα σε πατατάκια, γαριδάκια, αλμυρά και γλυκά σνακ αλλά και στο fast food. Πέραν του γεγονότος ότι όλα αυτά φωνάζουν θερμίδες και παχυσαρκία, υπάρχει και το εξής έξτρα αρνητικό. Όλα αυτά τα υπέροχα και πεντανόστιμα σνακ, έχουν μέσα συντηρητικά τα οποία μπορούν να γεράσουν το δέρμα σου γρηγορότερα.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει και φλεγμονώδη ακμή. Μπορεί αυτή τη στιγμή να σου ακούγεται πολύ τρομακτικό όλο αυτό που σου λέω, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια. Δε σου λέω να μην ξαναφάς ποτέ στην ζωή σου πατατάκια- τι καλά που θα ήταν όμως-, σου λέω απλά όσο μπορείς να τα αποφεύγεις για να είναι πάντα υγιές και πάντα να λάμπει το πρόσωπο σου.

Πηγή: ediva.gr